Шојгу: Русија има најмодерније стратешке нуклеарне снаге на свету

НАГЛАСИО ДА ЈЕ УДЕО МОДЕРНОГ НАОРУЖАЊА И ОПРЕМЕ У ТОМ РОДУ ВОЈСКЕ ДОСТИГАО 86 ОДСТО

* Министар одбране РФ навео да је проценат модерног наоружања у осталим родовима руских Оружаних снага изнад 70 одсто и да наставља да и даље расте

___________________________________________________________

         ОРУЖАНЕ снаге Русије претекле су најмоћније војске света по уделу модерних технологија у стратешким нуклеарним снагама, изјавио је Сергеј Шојгу.

       Министар одбране РФ је, наступивши на маратону Ново знање, додатно указао:

       „Данас у Стратешким нуклеарним снагама имамо ниво модерности од 86 одсто. Ниједна друга војска у данашњем свету нема такав ниво. То су врло високи показатељи“.

       Шојгу је навео да је проценат модерног наоружања у осталим родовима Оружаних снага РФ изнад 70 одсто и да и даље расте.

       Подсетио да је председник РФ Владимир Путин обећао да ће учинити све што је у његовој моћи да руска оружана сила буде модерна:

       „Направили смо огроман скок, а започео је – по историјским мерилима - не тако давно. У време када нам је постало јасно да је потребно предузети кардиналне мере. Тада смо смо усвојили велики програм реформе наших Оружаних снага“.

       Шојгу је посебно нагласио да се моћ Оружаних снага РФ повећава захваљујући и томе што је руска индустрија на прилично поузданом и солидном колосеку“.

       Као још један важан фактор јачања војне моћи земље означио је њено  планирање и ефикасну контролу трошења новца за војне поруџбине.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари