Стратешки маневри Запад-2021: Руси први пут користили борбене роботе

ГЛАВНУ БИТКУ НА ПОЛИГОНУ МУЛИНО ПОСМАТРАЛИ ПУТИН, ШОЈГУ И ГЕРАСИМОВ

* Роботи Уран-9 су за „одбацивање непријатеља удаљеног 3-5 километара“ користили ракетне системе „Атака“, бацаче пламена, топове од 30 милиметара и митраљезе. На другом месту су ватром штитили јединице моторизоване пешадије при промени положаја

* За извиђање и ватрену подршку јединицама коришћени су роботи Нерехта наоружани митраљезом Корд калибра 12,7 мм и бацачем граната АГ-30М 30 мм. Нерехта је у стању да `својима` коригује прецизност гађања и да им подвози муницију и војну опрему

* У стратешким маневрима – на пет војних полигона у Белорусији и девет у Русије - учествује око 200 хиљада војника, више од 80 авиона и хеликоптера, преко 290 тенкова, више од 240 топова, вишецевних ракетних бацача и 15 бродова

_________________________________________________________

       ОРУЖАНЕ снаге Русије су на стратешким маневрима Запад-2021 први пут користиле  борбене роботе Уран-9 и Нерехта.

       За извиђање и ватрену подршку јединицама.

       Роботи Уран-9 су за „одбацивање непријатеља удаљеног 3-5 километара“ користили ракетне системе „Атака“, бацаче пламена, топове од 30 милиметара и митраљезе.

Уран-9

        На другом месту су ватром штитили јединице моторизоване пешадије при промени положаја.

       За извиђање и ватрену подршку јединицама коришћени су роботи Нерехта наоружани митраљезом Корд калибра 12,7 мм и бацачем граната АГ-30М 30 мм.

       Министарство одбране Русије саопштило је да је Нерехта у стању да `својима` коригује прецизност гађања и да им подвози муницију и војну опрему.

Ватра и с неба - група БМП Б-19

       На поменутим руско-белоруским стратешким маневрима, за прављење пролаза кроз минска коришћен је робот за деминирање Уран-6.

       Према подацима Министарства одбране, дејства робота обезбедио је тактички ласерски систем "Каријер“, који омогућава откривање и неутралисање противничке опреме за оптичко извиђање и надзор.

       Руски председник Владимир Путин стигао је 13. септембра на полигон Мулино у Нижњеновгородској области.

       Присуствовао је – заједно са министром одбране Сергејом Шојгуом и начелником Генералштаба Валеријем Герасимовом - главним „биткама“ у оквиру стратешких маневара „Запад-2021“.

       У маневрима учествују и војници из Јерменије, Казахстана, Киргистана, Монголије и Индије.

       Русија је у маневре укључила и своје најновије оклопно борбено возило пешадије БМП Б-19 са модулом „Епоха“.

       Тачније: оклопну групу са БМП Б-19 која је обезбеђивала држање важних линија и положаја. Притом је користила и пројектила испаљиване вертикално који су потом `са неба` навођени на циљеве на земљи.

       Маневри су почели 10. септембра. У њима учествује и руска Балтичка флота која је организовала одбрану морске обале и операцију амфибијског искрцавања уз учешће маринаца Северне флоте и подршку ловаца Су-30СМ и бомбардера Су-24 БФ.

       У стратешким маневрима учествује око 200 хиљада војника, више од 80 авиона и хеликоптера, преко 290 тенкова, више од 240 топова, вишецевних ракетних бацача и 15 бродова.

        Маневри Запад-2021 обухватили су пет војних полигона у Белорусији и девет у Русији

       Трајаће до 16. септембра.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари