Очевидац: Американцу на Закинтосу кључни ударац је задао држављанин БиХ који није Србин

ПОЧЕЛО ЈЕ ТАКО ШТО ЈЕ ПОГИНУЛИ ПРИШАО ДЕВОЈЦИ И НЕКАКО ЈЕ ИСЕКАО, ПОТОМ ЈЕ ОКРВАВИО ФЛАШОМ СРБИНА

  • Очевидац С. Г. испричао: Тада су кренули ка њему, на 50 метара су га сустигли, ударили су га пар пута, он је незгодно пао. Али, он је пао тако чудно, да је главом ударио и да му је пукао врат и мислим да је то узрок смрти… Особа која је ударила Американца није српског порекла, већ да је држављанин Босне и Херцеговине

        ЗБОГ убиства на Закинтосу у Грчкој ухапшено је шест Срба, а очевидац трагичне туче С. Г. тврди да они нису криви за смрт Американца.

        Он је за Б92 изјавио да је узрок смрти Американца пад, а који је уследио након што га је ударио држављанин Босне и Херцеговине.

        С. Г. је у разговору са Филипом Чукановићем навео да је до инцидента дошло када је Американац пришао једној девојци испред бара, која га је потом одбила.

        „На неких десет метара испред бара била је једна девојка. Он како је пролазио, кренуо је да флертује са њом, на шта је она рекла да је остави на миру. Он је њу ухватио и исекао некако, да ли је имао неки прстен, нешто тако. Девојци је кренула крв, због чега је група Срба и пришла њему“, испричао је очевидац.

        С. Г. који иначе ради у бару испред ког се догодила трагедија наводи да је Американац након тога бацио флашу и исекао једног држављанина Србије преко лица.

        „Крећу они ка њему, на 50 метара су га сустигли, ударили су га пар пута, он је незгодно пао. Али, он је пао тако чудно, да је главом ударио и да му је пукао врат и мислим да је то узрок смрти“, додао је очевидац.

        Каже и да чак особа која је ударила Американца није српског порекла, већ да је држављанин Босне и Херцеговине.

        „Он не ради овде, сваке године је на одмору. Полиција је узела снимке из ,Luch’ бара и ту постоји доказ ко га је ударио. То се овде често догађа, пуно је туриста“, додао је он.

        С. Г. наглашава да је све што се догодило „да је један човек ударио главом“.

        „Срби уопште нису криви. Овај што је ударио уопште није Србин“, рекао је он.

        Иначе, Министарство спољних послова Србије потврдило је да је у оквиру истраге убиства држављанина САД на Закинтосу слободе лишено и шест српских држављана.

        Б92

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари