Вучић: Ђукановић тврди да ја хоћу Црну Гору без Црногораца јер он жели Црну Гору без Срба

«ИЗМИШЉАЈУ ДА БИ САКРИЛИ ПРАВЕ НАМЕРЕ ПРЕМА СРБИМА У ЦРНОЈ ГОРИ»

* У Краљеву рекао: «Ја нити желим нити је могуће Косово без Албанаца, нити Црна Гора без оних који се изјашњавају Црногорци. То је немогуће и никада ми није био циљ»

* «Иза Ђукановићеве изјаве лежи подсвест јер он  жели и увек је желео и све што је радио, радио је да постоји Црна Гора без Срба. Ја желим Црну Гору у којој ће да живе Црногорци, Срби, Албанци, Бошњаци, и сви остали, али да сви имају право да буду оно што јесу. Само немојте да се служите триковима… Ђукановић жели да стварањем Црногорске православне цркве, покаже да тамо нема СПЦ»

_________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас, реагујући на изјаву црногорског председника Мила Ђукановића да би Србија Косово без Албанаца и Црну Гору без Црногораца, да се иза те изјаве крије Ђукановићева подсвест, јер је он заправо тај који жели Црну Гору без Срба.

       - Ја нити желим нити је могуће Косово без Албанаца, нити Црна Гора без оних који се изјашњавају Црногорци. То је немогуће и никада ми није био циљ - категорично је изјавио Вучић у Краљеву, одговарајући на питања новинара.

       Како каже, иза те изјаве лежи подсвест Ђукановића, „који жели и увек је желео и све што је радио, радио је да постоји Црна Гора без Срба“.

       - Ја желим Црну Гору у којој ће да живе Црногорци, Срби, Албанци, Бошњаци, и сви остали, само да сви имају право да буду оно што јесу. Само немојте да се служите триковима… Он жели да стварањем Црногорске православне цркве, покаже да тамо нема Српске православне цркве (СПЦ)… Управо се аутопројекцијом показало да је то тако - рекао је предсједник Србије.

       Подсетио је да на Косову и Метохији живи 93 одсто Албанаца, те поновио да не разуме како неко мисли да он жели да на Космету не буде те нације.

       - Измишљате, да бисте сакрили праве намере према Србима у Црној Гори - поручио је Вучић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари