Вучић: Ђукановићу и Милановићу Србија никад није мала колико би они волели

„ТРЕБА НАМ ЛЕКОВИТ ДИЈАЛОГ СА САРАЈЕВОМ – ДОГОВОР СА БОШЊАЦИМА ЈЕ ОД ИСТОРИЈСКОГ ЗНАЧАЈА“

* Србија напредује и на добром је путу, па не морам да позивам неког и да онда једина тема буду Бакир, Зоран и Мило

* „Бакир Изетбеговић није у праву (поводом жита и вакцина). Он је и о односима поводом ратних злочина и о хапшењима говорио због политичких поена

* „Не замерајте што волим Републику Српску, као што ми не замерамо што волите Тутин, Пазар... Ја хоћу аутопут до Сарајева да би Бошњаци стигли и до Београда и до Сарајева, да буду једнако близу. То је политика будућности"

* „У Црној Гори је вођена кампања против Србије и мене, а онда је кренула и опсежна кампања из Хрватске. Одједном сам ја крив, а не знам за шта сам крив. То је била фантастична конференција за новинаре Милановића и Ђукановића - мрзимо Вучића, он је кретен, лудак, а Србија, колко год да је мала, никада није мала колико бисмо волели"

_____________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да је договор са Бошњацима од историјског значаја, и да је суштина у лековитом дијалогу са Сарајевом, као и да се са Хрватском треба развијати рационалне односе засноване на заједничким интересима.

       На питање на коју карту игра Бакир Изетбеговић и шта значе његове најновије изјаве да Србија и њен председник Александар Вучић не треба да шаљу вакцине или жито у БиХ, нити да држе лепе речи, већ да очекује да престане са прогоном бранилаца, Вучић је за тв Пинк из Истанбула рекао да би Изетбеговић - да је имало фер - рекао да су вакцине послате јер су потребне људима, а да за жито важи комерцијални однос, али од тога живе и деца и стари.

       Вучић је оценио да Изетбеговић није у праву и да је и о односима поводом ратних злочина и о хапшењима говорио због политичких поена.

       Он је апеловао на наше правосудне органе да ступе у контакт са босанскохерцеговачким и да ово не радимо једни другима, већ да видимо које случајеве можемо да преузмемо.

       Вучић је оценио и да су пусти снови и да никада не реагује када се помиње специјални статус Санџака и упитао да ли су сигурни да то желе.

       Сматра да су Бошњаци у Санџаку, који су у већини у три општине, данас задовољнији односом државе према њима.

       Указо је и да Србија не жели да мења границе, али хоће да сарађује и са Сарајевом и са Републиком Српском као делом БиХ.

       „Желимо добре и пријатељске односе да Бошњацима али не замерајте што волим РС, као и што ми не замерамо што волите Тутин, Пазар... Ја хоћу аутопут до Сарајева да би Бошњаци стигли и до Београда и до Сарајева, да буду једнако близу. То је политика будућности", поручио је Вучић.

       Они који живе у Србији поштоваће Србију, а нека воле Сарајево као и у Бањалуци Београд.

       Напомиње и да имамо тешко наслеђе у историји са Сарајевом, али је суштина у дијалогу.

       „Морамо разумети бол Бошњака, али и они Срба, и претходних и последњих ратова, да се боље разумемо", истакао је.

       Такође, са Хрватском морамо имати боље односе у будућности, не засноване на љубави, већ рационалне и засноване на заједничким интересима.

       Каже и да се заборавља сарадња са Северном Македонијом и другим земљама у ширем региону, наводећи колико расте трговинска размена са Мађарском, Бугарском, Турском...

Када немате резултате морате

да нападате друге

       Вучић je истакао да је Србија на добром путу, да напредује, добро ради и има резултате и не мора да се осврће на било кога другог, а они који немају резултате - нападају друге.

       Вучић је, упитан за бројне нападе из региона, после посете немачке канцеларке Ангеле Меркел, нагласио да је задовољан том посетом.

       „Посета Меркелове је важна за нас. Немачка је највећа европска сила, наш је највећи спољнотрговински партнер, највећи инвеститор, једна од најмоћнијих земаља у свету, а канцеларка најмоћнија политичарка на међународној сцени, чији се оцене и ставови читају"; казао је он.

       Вучић је у разговору за Пинк изразио захвалност Меркеловој на свему што је чинила и подршци Западном Балкану и Србији.

       „То је у спољнополитичком смислу нека од најважнијих ствари у каријери када имате добар однос од почетка до краја мандата са таквом лидерком. Наравно да увек има и по мало зависти, по мало потребе да се Србија оцрни", додао је он.

       Вучић је казао да је суштина да је Србија на добром путу, напредује, добро ради и има резултате, не мора да се осврће на било кога другог.

       „Не морам да позивам неког и да онда једина тема буду Зоран Милановић, Бакир Изетбеговић, Мило Ђукановић. Када немате својих резултата морате да нападате. Ту улогу бих препустио њима. Ми ћемо се трудити да развијамо своју земљу и да имамо добре односе са свима", поручио је он.

Само је српска застава забрањена...

       Председник Србије је приметио да је порука заједничке прес конференције председника Црне Горе и Хрватске да мрзе Вучића, а да Србија колико год да је мала - никада није мала колико би они волели.

       Коментаришући изјаву Зорана Милановића о "млатарању" заставама, Вучић је рекао да када се оде у Бронкс, у Њујорку, има застава од кубанских, колумбијских, венецуеланских, свако из своје земље.

       "Закључили смо да је само српска застава злочин и забрањена", рекао је Вучић за ТВ Пинк.

       На констатацију да му замерају што је Србе у Хрватској позвао да истакну српску заставу, Вучић је узвратио питањем:

       "Где сте то чули? Баш ништа нисам изјавио тим поводом".

       Појаснио је да је неко из странке коју води окачио на његов "тик -ток" спот поводом 15. септембра, у којем говори Петар Божовић.

       „Они су његове речи, ставили мени у уста. То је технички детаљ, али важан. Не искључујем могућност да бих то учинио, и не видим да је то грех, али нисам. Сви су слагали, и домаћи и медији у региону", рекао је Вучић.

       Како каже, зато што је потребан било какав повод да нападе на Србију.

       Подсећа да је у Црној Гори вођена кампања против Србије и њега, а онда је кренула и опсежна кампања из Хрватске.

       „Одједном сам ја крив, а не знам за шта сам крив. То је била фантастична конференција за новинаре - мрзимо Вучића, он је кретен, лудак, а Србија, колко год да је мала, никада није мала колико бисмо волели", рекао је Вучић.

       Он је додао да ниједну ружну реч неће рећи на њихов рачун.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари