Вучић: Поштовани председниче Си, уважени пријатељу, добро нам дошли у Србију!

КИНЕСКИ ЛИДЕР ДОПУТОВАО У ДВОДНЕВНУ ПОСЕТУ СРБИЈИ - ДОЧЕКАО ГА ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ СА СУПРУГОМ

* ВУЧИЋ: Овом посетом учинили сте огромну част српској земљи и народу који искрено воли Кину. Визија света за коју се залажете, дала је инспирацију и снагу и нашој малој земљи која данас храбро и поносно корача путем напретка и успеха

* Си ЂИНПИНГ: Кина и Србија имају дубоко традиционално пријатељство. Наши билатерални односи издржали су тест променљивог међународног окружења и постали леп пример међудржавних односа. Од успостављања свеобухватног стратешког партнерства 2016. године, билатерални односи су остварили историјске резултате. Две земље везује чврсто политичко узајамно поверење и постигле су плодне резултате у висококвалитетној сарадњи "Појас и пут"

_______________________________________________________________

           ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић са супругом Тамаром Вучић дочекао је вечерас на аеродрому "Никола Тесла" председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга и његову супругу професорку Пенг и том приликом је поручио кинеском председнику да је овом посетом учинио огромну част српској земљи и народу, који искрено воли Кину и цијени пријатељство те земље.

           - Поштовани председниче Си, уважени пријатељу, добро нам дошли у Србију! Овом посетом учинили сте огромну част нашој земљи и народу, који искрено воли Кину и цени пријатељство Ваше велике земље. Визија свeта за коју се залажете, дала је инспирацију и снагу и нашој малој земљи која данас храбро и поносно корача путем напретка и успјеха - написао је Вучић на свом Инстаграм налогу buducnostsrbijeav.

           Вучић је Сију поручио да Србија жели да искреним гостопримством узврати макар малим делом за сву подршку коју кинески председник несебично пружа Србији.

           - Живело челично пријатељство Србије и Кине, које се калило у тешким временима и које ћемо наставити да чувамо кроз узајамно поштовање, разумевање и чврсту подршку - закључио је Вучић.

           Председник Народне Републике Кине Си Ђингпинг поручио је вечерас, по доласку у Београд, да је челично пријатељство Србије и Кине пустило дубље корење у срцу два народа и да је уверен да ће ова посјета бити плодоносна и отворити ново поглавље у односима две земље.

           - Кина и Србија су једна другој пружиле чврсту подршку у питањима која се тичу наших суштинских интереса и великих брига. Заједнички смо подржавали међународну правичност и правду и допринели својим уделом у промовисању мира и развоја у свету - истакао је Си у саопштењу које је издала Амбасада Кине у Србији.

           Он је истакао да му је велико задовољство да дође у државну посету Републици Србији на срдачан позив председника Александра Вучића и, у име кинеске владе и народа, упутио срдачне поздраве и најбоље жеље пријатељској влади и народу Србије.

           - Кина и Србија имају дубоко традиционално пријатељство. Наши билатерални односи издржали су тест променљивог међународног окружења и постали леп пример међудржавних односа. Од успостављања свеобухватног стратешког партнерства 2016. године, билатерални односи су остварили историјске резултате. Две земље везује чврсто политичко узајамно поверење и постигле су плодне резултате у висококвалитетној сарадњи "Појас и пут", поручио је Си.

           Он је подсетио да су се две земље договориле о свеобухватном међусобном изузећу од виза, отвориле директне летове и потписале споразум о слободној трговини, а да размена међу људима постаје све снажнија.

           - Стојећи на новој историјској почетној тачки, Кина ће радити са Србијом како би заједно остала посвећена првобитној тежњи и заједно напредовала у отварању новог видика у сарадњи Кине и Србије са јачим замахом, већим обимом и вишим квалитетом - навео је председник Кине.

           Нагласио је да се радује што ће ову посету искористити као прилику за детаљну размену мишљења са председником Вучићем о билатералним односима и другим питањима од заједничког интереса, обновити пријатељство, планирати сарадњу, истражити развој и израдити нови план за развој билатералних односа.

           - Уверен сам да ће ова посета бити плодоносна и да ће отворити ново поглавље у односима Кине и Србије - поручио је Си.

           (Taнјуг)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари