Атлетико са десеторицом и без тренера до 1:1!

АРСЕНАЛ ИМАО СВЕ У СВОЈИМ РУКАМА, АЛИ СУ МАДРИЂАНИ ПОСЛЕ МЕЧА НА „ЕМИРЕЈТСУ” БЛИЖИ ФИНАЛУ

 

        Какав почетак је имао меч на „Емирејтсу”! У другом минуту играч Мадриђана Шиме Врсаљко добио је жути картон, осам минута касније Хрват је још једном пожутео!

        Остао је Атлетико са играчем мање, али и без Дијега Симеонеа. Аргентинац је полудео после оваквих одлука француског арбитра Турпина, те је због послат на трибине!

        Претходно је Лаказет у шестом минуту погодио стативу. У 21. минуту сјајна прилика за Арсенал, али је сјајни Облак скинуо шут Велбека.

        Наравно, бројчана предност значила је и далеко већи посед лопте Арсенала и повремене преласке јорганџија на половину ривала, те је једну од ретких шанси имао Гризман, но није био успешан.

        Одбрана гостију напокон је капитулирала у 61. минуту. После велике иницијативе Вилшир је одлично убацио лопту, а главом је у мрежу послао Лаказет - 1:0.

        И онда шок у 82. минуту. Са играчем мање Атлетико је изједначио. Гризман је умакао одбрани Арсенала, Кошћелни је очајно реаговао, успут се Мустафи оклизнуо на гол-линији, а Француз је послао лопту у мрежу - 1:1.

        У Марсеју домаћин је повео у идеално време, у 15. минуту. Флоријан Товин је главом послао лопту у мрежу највећег изненађења Лиге Европе, Салцбурга, после убацивања Пајеа.

        Могли су Французи да дуплирају предност, али је лопта после шута Моргана Сансона прохујала поред стативе гола Аустријанаца.

        Ослободио се потом Салцбург притиска, те је имао и добру прилику за изједначење, а њу је пропустио Лајнер после соло акције.

        У 63. минуту поново је Паје искреирао акцију за гол, избегао је офсајд замку, прошао по левој страни, додао лопту до Енџијеа, а овај је рутински послао у мрежу гостију - 2:0.

        Семафор првих мечева полуфинала Лиге Европе:

        Арсенал - Атлетико 1:1 (Лаказет 61 - Гризман 82)
        Марсеј - Салцбург 2:0 (Товин 15, Енџи 63)
 

        Финале Лиге Европе биће играно 16. маја у Лиону. Победник овог такмичења обезбедиће пласман у групну фазу Лиге шампиона у сезони 2018/19.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари