Меси по трећи пут најбољи, Видић у „тиму света”

Аргентинац достигао рекорд председника УЕФА Мишела Платинија

* У најбољи тим света ушла петорица фудбалера Барселоне, четворица првотимаца Рала и двојица из Манчестер јунајтеда

* За најбољег тренера света у прошлој години проглашен је шеф стручног штаба Барселоне Пеп Гвардиола, а конкуренти су му били Жозе Мурињо из Реала и Алекс Фергусон из Манчестер јунајтеда

* Најбоља фудбалерка света је Хомаре Сава из Јапана, а најбољи тренер женског тима је селектор првака света из прошле године репрезентације Јапана Норио Сасаки

         ЦИРИХ, (ФоНет) - Првотимац Барселоне Аргентинац Лионел Меси трећу годину заредом проглашен је за најбољег фудбалера света у традиционалној анкети коју организују Међународна фудбалска федерација (ФИФА) и француски спортски лист Франс фудбал.

         Меси је други фудбалер, после садашњег председника Европске фудбалске уније Мишела Платинија, који је три пута заредом добијао Златну лопту. Поред њих двојице, три пута, али не заредом, најбољи играчи света су били Француз Зинедин Зидан и Бразилац Роналдо.

         Поред Месија, кандидати за Златну лопту били су још Ћави Ернандес из Барселоне и Кристијано Роналдо из Реала.

         Велико признање добио је и репрезентативац Србије Немања Видић, који је ушао у најбољи светски тим године. Капитен Манчестер јунајтеда, који је недавно оперисао колено, на бину се попео уз помоћ штака.

         У најбољи тим света ушла су петорица фудбалера Барселоне, четворица првотимаца Рала и двојица из Манчестер јунајтеда: Икер Касиљас (Реал), Дани Алвеш (Барселона), Ђерар Пике (Барселона), Серхио Рамос (Реал), Немања Видић (Манчестер јунајтед), Андрес Инијеста (Барселона), Ћаби Алонсо (Реал), Ћави (Барселона), Лионел Меси (Барселона), Кристијано Роналдо (Реал) и Вејн Руни (Манчестер јунајтед).

         За најбољег тренера света у прошлој години проглашен је шеф стручног штаба Барселоне Пеп Гвардиола, а конкуренти су му били Жозе Мурињо из Реала и Алекс Фергусон из Манчестер јунајтеда.

         Најбоља фудбалерка света је Хомаре Сава из Јапана, а најбољи тренер женског тима је селектор првака света из прошле године репрезентације Јапана Норио Сасаки.

         Награду за фер плеј добио је италијански фудбалер Симоне Фарини, који је одбио 200.000 евра да би наместио меч Ћезена - Губио.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари