Гашић: Право време за пораз од Звезде

НАДА СЕ ДА СУ ИГРАЧИ ИЗВУКЛИ ПОУКЕ ИЗ ПОРАЗА

        „Момци су способни да играју на високом нивоу и можда је тај пораз у дербију дошао у право време, иако, наравно, никад није добро изгубити“, каже помоћни тренер кошаркаша Партизана mt:s Велимир Гашић после дербија, а пред меч са Војводином.

       Помоћни тренер кошаркаша Партизана mt:s Велимир Гашић рекао је да се нада да су играчи извукли поуке из пораза од Црвене звезде и да ће у наставку Суперлиге одиграти максимално квалитетно и задржати лидерску позицију уочи плеј-офа.

       Црно-бели сутра у 10. колу Суперлиге гостују Војводини у Новом Саду не крију амбиције да се врате на победнички колосек.

       „Добро смо анализирали утакмицу против Звезде, коју смо смо одиграли са мањком концентрације, нисмо имали ни енергије, што је недовољно да се добије тако квалитетан ривал. Не би било добро да против Воводине поновимо исте грешке, очекујем да играчи квалитетно одреагују и да ће им утакмица са Звездом бити школа“, рекао је Гашић на конференцији за медије у хали Пионир.

       Гашић је навео да црно-бели у наредних пет кола Суперлиге желе да сачувају прво место, које обезбеђује најбољу стартну позицију за плеј-оф.

       „Млади тим је направио сјајан резултат освајањем Јадранске лиге, чиме је показао да је стасао и да има квалитет. Они су васпитани да дају максимум и иду на победу у сваком мечу. Момци су способни да играју на високом нивоу и можда је тај пораз у дербију дошао у право време, иако, наравно, никад није добро изгубити“, истакао је Гашић.

       Он је додао да сутра у Новом саду очекује много тежу утакмицу него у Пиониру, када је Партизан лако и убедљиво освојио бодове.

       „Војводина је ове сезоне показала да се ради о озбиљно противнику, реч је о екипи која има 'пун ростер', играју добру кошарку, атипичну у неким сегментима, са „лажним петицама“ које се у нападу отварају и шутирају за три поена. Свакако, они ће имати и додатни мкотив јер победом желе да остану на позицији која наредне сезоне води у Јадранску лигу“, закључио је Гашић.

       Утакмица 10. кола Суперлиге између Војводине и Партизана биће одиграна у суботу од 21 сат у новосадском СПЕНС.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари