Суперлига: Велико финале или формалност?

ОВО НИЈЕ СПАСАВАЊЕ СЕЗОНЕ, ОВА ТИТУЛА ЈЕ ВЕЛИКА! ВЕЛИКИ ЈЕ И НАШ МОТИВ - КАЖЕ ТРЕНЕР ЗВЕЗДЕ

        КЛАДИОНИЧАРСКА квота 7,5 на победу ФМП против Црвене звезде у финалној плеј-оф серији Суперлиге, која почиње данас у хали „Александар Николић“ (20.00), јасно илуструје ко је велики фаворит у репризи прошлогодишње борбе за титулу првака Србије.

        Томе доприносе и специјални односи два клуба, засновани на принципу да је тим из Железника предворје шампионске тврђаве на Малом Калемегдану (Филип Човић и Алекса Раданов појачали црвено-беле за Суперлигу).

        - Две најбоље екипе се састају у финалу. Помало ми смета то што се финале деградира, користе се термини „два блиска клуба“, прича се да је ово финале формалност - негодује Звездин тренер Миленко Топић. - Ја не мислим тако, ФМП је добра екипа, недостају им два веома важна играча на спољним позицијама, али то компензују борбеношћу. Толико смо „блиски“ да су нам се у Купу тешко повредили Дангубић и Лазаревић у мечу пртив ФМП.

        Не слаже се Топић ни са перцепцијом јавности да је, после губитка трофеја националног купа и АБА лиге, одбрана домаће титуле нека врста утехе.

        - Ово није спасавање сезоне, ова титула је велика! Велики је и наш мотив, била би нам велика част ако бисмо изашли као победници, трудићемо се да то остваримо. У нашем тиму има доста младих играча који немају трофеје, тако да им неће недостајати мотива. Играће се борбено, ангажовано. Знамо квалитете ФМП, младост, борбеност, разноврсност...

        Звезда је убедљиви фаворит с квотом 1,10, а да ће савладати ФМП с више од 15,5 поена разлике, квота је 2,29.

        Навијачи црвено-белих су у првој полуфиналној утакмици са Партизаном показали да нису мотивисани као играчи - 2.200 гледалаца на трибинама у дербију.

        - Оно што ће нам недостајати су навијачи, ако не дођу. Разумем да је јун месец, да су већ почели годишњи одмори, да је људима доста кошарке, али позивам их да нас подрже у борби која неће бити лака.

        Улаз на трибине за прву финалну утакмицу је бесплатан.

БИЋЕМО ДОСТОЈАН ПРОТИВНИК

        ФМП је у прошлогодишњем финалу изгубио од Звезде са глатких 0:3, а исти скор је и у међусобним дуелима ове сезоне.

        - Пласман у финале је награда за борбу мојих играча кроз целу Суперлигу, за њихову концентрацију на тренинзима и утакмицама - каже тренер „пантера“ Владимир Јовановић. - Надам се да ћемо бити достојан противник, а наш циљ је победа у сваком мечу финала.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари