Лоша „двојка“ и игра за двојку

Други пораз Партизана од Макабија (67:78) за два дана – први у јадранској лиги

  • Претходних сезона Партизан је често умео да се враћа и да преокреће резултат, али ове године екипа очигледно нема ту енергију и исувише лако играчи губе главу и праве невероватне грешке
  • Црно-беле опет није служио шут па су у прве две четвртине за два поена погодили само шест пута из 21 покушаја

        ТЕЛ АВИВ, (ФоНет) - У петом колу регионалне Јадранске лиге, кошаркаши Партизана доживели су први пораз, пошто су  у Тел Авиву изгубили од Макабија резултатом 78:67 (28:14, 20:12, 14:22, 16:19).

        Други пут у последња три дана Партизан није успео да пружи озбиљнији отпор Макабију. Црно-бели су изгубили још лакше и убедљивије него у четвртак у утакмици Евролиге, када су добром игром у последњој четвртини изборили частан пораз од четири поена разлике.

        Макаби је утакмицу практично решио већ после пет минута, када је дошао до двоцифрене предности. Претходних сезона Партизан је често умео да се враћа и да преокреће резултат, али ове године екипа очигледно нема ту енергију и исувише лако играчи губе главу и праве невероватне грешке.

        Шампион Србије и у овој утакмици је имао великих проблема са организацијом напада и само у првом полувремену црно-бели су имали 11 изгубљених лопти. Шут их, као у готово свим утакмицама, поново није служио, па су у прве две четвртине за два поена погодили само шест пута из 21 покушаја.

        У тој ситуацији, кошаркашима Партизана ништа није вредео традиционално добар скок, јер су велики број ухваћених лопти под оба коша потпуно анулирали захваљујући изгубљеним лоптама и промашајима.

        На крају утакмице статистика је у највећој мери била изједначена. Обе екипе имале су по 23 изгубљене лопте, Макаби је имао седам украдених лопти више, а Партизан девет скокова више. Шут за три поена је био идентичан (5-14), црно-бели су нешто боље изводили слободна бацања и одлучио је шут за два поена. Макаби је из 35 покушаја погодио 25 пута, а Партизан 17 пута од 42 шута.

        За такав проценат шута Израелаца најзаслужнији су били играчи Партизана, који су бар седам - осам пута додавали лопту у руке противничким играчима и омогућавали им да из контри постижу лаке поене.

        У наредном колу Партизан ће 6. новембра у Пиониру доèчкати Цибону.

        Макаби: Папалукас 4, Хендрикс 6, Смит 12, Блутентал 7, Елијаху 7, Фармар 14, Пнини 8, Охајон 2, Шејер, Џејмс 2, Скорцанитис 12, Лангфорд 4.

        Партизан: Лоу 7, Кецман 3, Радуљица 4, Јарамаз, Лучић 13, Милосављевић 7, Катић, Божић, Чакаревић 9, Ђекић, Анђушић 1, Пековић 23.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари