Партизан ослабљен дочекује „Грађевинаре”

ПОРЕД КРИЗЕ РЕЗУЛТАТА, ИМАЈУ ПРОБЛЕМ И СА ОПОМЕНАМА,

ЗБОГ КОЈИХ СУ ДВОЈИЦА СУСПЕНДОВАНА

Партизан - БАТЕ Борисов

        Фудбалери Партизана и њихов шеф Зоран Милинковић немају времена да превише размишљају о томе где се греши и како да се изађе из кризе, бар у домаћем првенству.

        Јер, три дана после разочаравајућег ремија са нишким Радничким у Хумској, на исто место долази градски ривал Рад, на надокнаду заостале утакмице 8. кола Суперлиге, после чега ћемо знати тачан одговор колико Црвена звезда бежи црно-белима - 10, 9 или 7 бодова.

        За тај меч, који је заказан за среду у 18.30, тренер Милинковић неће моћи да рачуна на двојицу стандардних, штопера Грегора Балажица и везисту Дарка Брашанца. Разлог? Суспензије.

        Балажиц је, поред три жута картона у Европи, зарађена у мечевима са Дила Горијем, БАТЕ Борисовим и АЗ Алкмаром, у недељу увече против Нишлија добио четврти жути картон у Суперлиги, након што је опомињан у дуелима са Металцем, Спартаком и Црвеном звездом.

        Њему због тога следи прва суспензија ове сезоне, а претпоставка је да ће у пару са Фабрисијом заиграти Лазар Ћирковић.

        Брашанац, међутим, већ други пут неће моћи да наступи у Суперлиги, након пет жутих картона у шест првенствених наступа ове сезоне, од којих је један био „дупли“, за искључење у мечу са Војводином.

        Трећи капитен шампиона Србије је у Новом Саду морао раније да напусти игру и због тога није имао право наступа у утакмици са Борцем из Чачка, а пре и после „Карађорђа“ добијао је жуте картоне у мечевима са Спартаком, Црвеном звездом и, сада, Радничким.

        Кад је Брашанчева улога у питању, њега у стартних 11 могу да одмене и Никола Нинковић и Саша Лукић и Саша Илић и Стефан Бабовић, тако да Милинковић не би требало да има проблема да састави везни ред за дуел с тврдим противником који ове сезоне има два пораза у гостима, у Ивањици и Новом Пазару, али и победу над Војводином у Новом Саду забележену у суботу увече.

       „Грађевинари“ су тако послали опомену у комшилук, у ком су се први пут ове сезоне зачули повици: „Кизо одлази“, упућени тренеру Милинковићу.

        Након што је било јасно да се екипа налази у кризи, челници Партизана одлучили су да јавно пруже подршку тренеру и закажу састанак у „Земунелу“ на којем би требало да буде говора о свим проблемима, па вероватно и нервози појединаца оличеној у великом броју жутих картона и још већем броју вербалних расправа током игре, ширења руку због изостанка паса, итд.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари