„Делфини” декласирали Португалце са 21:1!

СРБИЈИ НА 18. МЕДИТЕРАНСКИМ ИГРАМА ЈОШ ЈЕДНО ЗЛАТО У ЏУДОУ И ТРИ БРОНЗЕ У БОКСУ И ТЕКВОНДУ

        Џудиста Жарко Ћулум освојио је злато на Медитеранским играма у Тарагони, а бронзе су освојили боксери Трифун Дашић и Душан Јањић и теквондиста Милош Гладовић.

        Ћулум је освојио златну медаљу у категорији изнад 100kg након што је савладао Драгића из Словеније, затим је у борби са Садиковићем из Босне и Херцеговине изашао као победник, што га је одвело у борбу за злато где је ипоном савладао Италијана Дарца.

        Наступима двојице боксера, Трифуна Дашића у категорији до 75kg и Душана Јањића (до 52kg) Србија је богатија за још две бронзане медаље на овим Медитеранским играма, саопштено је из Олимпијског комитета Србије.

        У теквондоу смо у петак имали три представника. Нађа Савковић у категорији до 67kg, Дамир Фејзић (до 80kg) и Милош Гладовић (до 58kg).

        Нађа Савковић је као и Дамир Фејзић после једне победе и једног пораза остала без прилике да се бори за медаљу, док је Милош Гладовић освојио бронзу у својој категорији.

        Баскеташи 3x3 су наступили у обе конкуренције.

        Девојке су поражене у борби за бронзу од Португалки резултатом 21-20, док су мушкарци поражени од Грчке, резултатом 13-19.

        У одбојци на песку су Коларић и Баста у такмичењу по групама савладали португалски пар резултатом 2-0 и пласирали се у осмину финала, где су савладали пар из Марока, али су поражени од италијанског пара Роси/Каминати у четвртини финала.

        Женски пар је савладао Португалке резултатом 2-1 у такмичењу по групама.

        Ватерполисти су са лакоћом убедљиво савладали репрезентацију Португала резултатом 21:1 у такмичењу по групама.

        Стонотенисерке су се у екипном такмичењу после три одиграна меча пласирале у четвртину финала која је на програму у суботу.

        Наша представница у боћању, Наташа Антоњак је у квалификацијама заузела 7. место.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари