Асамоа и Пашеко за већу минутажу

Звезда лако – са 5:0 – савладала последњег на табели

* Голове за црвено-беле постигли су Бразилац Евандро у 28, Дарко Лазовић у 32, Колумбијац Кристијан Борха у 50, други Бразилац Каду из пенала у 59. и новајлија Лука Миливојевић у 90. минуту

* Роберет Просинечки: Не би требало да улазимо у еуфорију, иако смо вечерас добро одиграли и добили са 5:0. Сада нас очекује најважнија утакмица за све у клубу. Реванш у Купу са Партизаном. Следи нам одмор и верујем да са 2:0 из првог меча можемо у финале Купа. Звезда се против Партизана сигурно неће бранити

         ПОСЛЕ кикса у Крагујевцу,  фудбалери Црвене звезде убедљиво су - пред око 12.500 људи  на Маракани - победили Металац из Горњег Милановца са 5:0.Голове за црвено-беле постигли су Бразилац Евандро у 28, Дарко Лазовић у 32, Колумбијац Кристијан Борха у 50, други Бразилац Каду из пенала у 59. и новајлија Лука Миливојевић у 90. минуту.

         За домаћина дебитовао брзоноги нападач из Гане Натанијел Асамоа, који је у 65. минуту – кад је већ било 4:0 - заменио Лазовића.

         Гости су од 53. минута (већ је било 3:0) играли са десет играча, пошто је Овусу-Анса Конто добио други жути картон.

         Првом Звездином голу претходио је корнер који је извео Лазовић са десне стране. Каду је лоше главом захватио лопту, али је она дошла до Евандра који је из петерца убацио у гол.

         Лазовић је код повећања вођства на 2:0 био у `замењеној улози`. Јер, тада је њему центарирао Никола Петковић са леве стране, а он је -  са 10 метара шутем из прве - по земљи савладао голмана гостију Филипа Кљајића.

         Борха је – за Звездиних 3:0 - искористио лопту коју је убацио Филип Касалица и са неколико метара матирао гостујућег голмана. На 4:0, девет минута касније, повећао је Каду из пенала који је скривио Владимир Вујовић над Петковићем.

         За коначних 5:0 заслужан је Миливојевић. Он је, у свом стилу, шутирао са 20-ак метара, али гола вероватно не би било да лопта није закачила једног играча гостију и променила правац.
Тренер Црвене звезде Роберт Просинечки рекао је да са 5:0 мора да буде задовољан, али је нагласио да још постоје ствари које се у Звездиној игри могу и морају побољшати.

         "Не би требало да улазимо у еуфорију, иако смо вечерас добро одиграли и добили са 5:0. Сада нас очекује најважнија утакмица за све у клубу. Реванш у Купу са Партизаном. Следи нам одмор и верујем да са 2:0 из првог меча можемо у финале Купа. Звезда се против Партизана сигурно неће бранити, знамо - ако дамо гол – да ће утакмица бити готова и зато ћемо пробати то да урадимо што пре", истакао је Просинечки.

         Он је додао да су Натанијел Асамоа и Винисијус Пашеко одиграли "тркачки добро" и да ће после "вечитог" дербија добијати још већу минутажу.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари