Бореновић: Неће Турковић одлучивати где ће бити споменици српским жртвама

„И ЗАПАДНЕ ЗЕМЉЕ ТРЕБА ДА БУДУ СВЕСНЕ ДА ЈЕ БиХ И ДАЉЕ – ЛЕГЛО ЕКСТРЕМИСТА“

* За време парастоса испред спомен-крста у Стогу код Возуће поводом 26 година од прогона Срба са тог подручја путем је пролазила колона возила са истакнутим заставама Исламске државе, а узвикивано је „Алаху екбер“, рекао је Срни председник Завичајног удружења Завидовићана Зоран Благојевић

___________________________________________________________

         ЛИДЕР ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је Срни да се од министара иностраних послова у Савјету министара Бисере Турковић већ одавно не очекују здраворазумске изјаве и потези и да она неће одлучивати где ће се градити меморијални центар посвећен српским жртвама.

       - Још једном се потврдило да српске жртве, из било којег су рата, екстремним бошњачким политичарима служе само као пропагандно средство за које немају ни трунке поштовања - констатовао је Бореновић.

       Он је истакао да се од Турковићеве „одавно не очекује нека здраворазумна изјава или потез, али је просто невероватно у шта се она усуђује да дира“.

       - На њену жалост, она неће одлучивати о изградњи меморијалног центра, а да Срби поштују све жртве, могла се уверити да је једном дошла у Доњу Градину. Међутим, такве персоне нам и не требају на том тужном и светом месту - поручио је Бореновић.

       Према његовим речима, о томе какву БиХ желе појединци у БиХ најбоље говоре екстремне поруке које су се јуче могле чути за вријеме обележавања 26 година страдања Срба на подручју Возуће.

       - Да екстремна исламска идеологија не губи своје упориште у БиХ, потврђује догађај у Возући - констатовао је Бореновић.

       Он је поручио да очекује да полицијске структуре ФБиХ адекватно реагују.

       - Да је БиХ била и остала легло екстремиста, који су увожени још у време рата, требају бити свесне и западне земље, будући да дан пре обележавања 20 година од трагичних догађаја у САД, у БиХ чујемо исте повике и исте заставе под којима су убијали њихове грађане. То је опасна безбедносна претња, која мора бити сузбијена - поручио је Бореновић.

       За време парастоса испред спомен-крста у Стогу код Возуће поводом 26 година од прогона Срба са тог подручја путем је пролазила колона возила са истакнутим заставама Исламске државе, а узвикивано је „Алаху екбер“, рекао је Срни председник Завичајног удружења Завидовићана Зоран Благојевић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари