Кошарац: Изгледа да је Бошњацима политика да са странцима руше Дејтон

НАГЛАСИО ДАБОШЊАЧКА ПОЛИТИЧКА СТРУКТУРА УЧЕСТВУЈЕ У ЛЕГАЛИЗАЦИЈИ УЗУРПАТОРА ШМИТА

* Члан председништва СНСД и заменик председавајуће Савета министара БиХ Сташа КОШАРАЦ: Решења која нудимо никада нису изван Анекса четири Дејтонског споразума, али то друга страна често чини. Када их упозоримо да крше Устав и Дејтон, бошњака структура хорски тврди да је Српска конфликтна, да нешто блокира, да није за сарадњу, да се Додик свађа и слично

_______________________________________________________

          ЧЛАН Председништва СНСД-а Сташа Кошарац оценио је да у бошњачкој политичкој структури не само да нема храбрости да отворе питање понашања нелегитимног и лажног високог представника, већ и учествују у легализацији Кристијана Шмита.

          - Зашто прихватају да нелегитимни странац, тачније узурпатор, доноси прописе на основу којих се отварају сулуди судски процеси против институција које не желе да прихвате и признају одлуке нелегитимног странца? - упитао је он.

          Кошарац је указао да је видљиво да Шмит нема дозволу за рад у БиХ, те да се зна како пролазе људи који немају дозволу за рад.

          - Било би логично да бошњачке структуре које партиципирају у власти на нивоу БиХ провере да ли Шмит има дозволу за рад, као што би било логично да сви они који немају дозволу за рад, напусте БиХ - констататовао је он.

          Кошарац је нагласио да Република Српска инсистира на томе да се сва решења доносе у складу са Уставом и Дејтоном, у договору два ентитета и три конститутивна народа, без страног интервенционизма.

          - На том основу Српска увек нуди решења. Ми имамо право да бранимо своје интересе кроз одлуке и закључке Народне скупштине Републике Српске - написао је Кошарац на Инстаграму.

          Према његовим речима, политике конфликта нису политике Републике Српске, нити су истините приче да Српска нешто блокира или да је против.

          - Решења која нудимо никада нису изван Анекса четири Дејтонског споразума, али то друга страна често чини. Када их упозоримо да крше Устав и Дејтон, бошњака структура хорски тврди да је Српска конфликтна, да нешто блокира, да није за сарадњу, да се Додик свађа и слично - закључио је Кошарац, реагујући на посљедње медијске иступе министра иностраних послова Елмедина Конаковића.

          Ако им смета чињеница да Република Српска брани слово Дејтона, каже Кошарац, то је њихов проблем.

          - Можда им је званична политика да са странцима руше Дејтон - рекао је Кошарац, који је и заменик председавајуће Савета министара.

          Кошарац је додао да је за разлику од њих, политика Српске примјена изворног Дејтона и очување уставних капацитета Републике.

          - Нажалост, код бошњачких политичара увек постоји потреба да призивају интервенционизам међународне заједнице. Очекивао сам од "тројке" да буде политички зрела и да се одупре таквој пракси. Нажалост, нису се одрекли наратива СДА, па и даље траже помоћ странаца у елиминацији политичких неистомишњеника - нагласио је Кошарац.

          https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=525619

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари