Ковачевић: Лицемерни су напади опозиције на Додикову изјаву о Дану Републике

„СДС И ПДП СУ ВОДИЛЕ КАМПАЊУ ПРОТИВ РЕФЕРЕНДУМА О ОБЕЛЕЖАВАЊУ ТОГ ПРАЗНИКА“

* Портпарол СНСД Радован КОВАЧЕВИЋ: „Када је говорио о Дану Републике, Милорад Додик је одговарао на новинарско питање и на констатацију да странци и Бошњаци оспоравају 9. јануар, па био упитан шта би било и какве би реакције биле када би прихватили идеју неких да Српска обележава на исти дан и заједно са Србијом. У наставку је јасно нагласио да Република Српска никада неће одустати од обележавања и прославе 9. јануара

_______________________________________________________

       КРАЈЊЕ су лицемерне реакције и напади опозиционара на изјаву Милорада Додика о обележавању Дана Републике, зато што су управо партијски другови Мирка Шаровића и Бранислава Бореновића изостајали са тог обележавања кад год су могли и што су се функционери њихових партија - тадашњи министри у Савету министара и начелници општина - јавно хвалили да нису ни изашли на референдум о Дану Републике, изјавио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

       Подсетио је да су СДС и ПДП, осим тога, водиле антикампању и у Народној скупштини Републике Српске и на терену.

       „Тада су говорили да ће од референдума СНСД профитирати на изборима, не би ли тако утицали на своје присталице да не изађу на референдум и да на тај начин учине референдум и борбу за Дан Републике нелегитимним”, истакао је портпарол СНСД-а.

       Ако је та јефтина прича о профитирању тачна, рекао је Ковачевић, што онда и они нису подржали референдум, па исто тако профитирали?!

       „Нису смјели због странаца и сарајевске коалиције у којој су били”, нагласио је Ковачевић.

        Упитао је треба ли подсећати како је Младен Иванић свечани дефиле припадника Полиције Републике Српске поводом Дана Републике назвао смешним?

       Ковачевић је навео да је Милорад Додик када је говорио о Дану Републике одговарао на новинарско питање и на констатацију да странци и Бошњаци оспоравају 9. јануар упитао шта би било и какве би реакције биле када би прихватили идеју неких да Српска обележава на исти дан и заједно са Србијом.

       “У наставку је јасно нагласио да Република Српска никада неће одустати од обележавања и прославе 9. јануара. Нама је јасно да 9. јануар никога не вређа, као и то да је Уставни суд БиХ у спрези са бошњачким политичарима и страним фактором настојао да оспоравањем 9. јануара 'избрише' постојање Републике Српске пре успостављања дејтонске БиХ. То, ипак, и поред такве одлуке Уставног суда БиХ није могуће, јер су на страни Републике Српске непобитне историјске чињенице”, нагласио је Ковачевић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари