Мазалица: Тривић делима радује Сарајево, пуна су јој уста патриотизма

ПУНА СУ ЈОЈ УСТА СРПСТВА И ДРАЖЕ МИХАИЛОВИЋА, А ПОБЕГЛА ЈЕ СА ГЛАСАЊА О ПОВЕЉАМА ОСНИВАЧИМА РС

* „У причи се воли Српска демократска странка, у гласању се не подржавају њени оснивачи. У причи се брани институција српског члана Председништва, у делима се подржава његово прегласавање. Не можете сад подржавати литије у Црној Гори и православље, а пре тога отворено причати против Руске Федерације. Не иде једно с другим

________________________________________________

       СРЂАН Мазалица, посланик СНСД у Народној скупштини Републике, изјавио је Срни да му није јасно кад се почело на озбиљан начин доживљавати оно шта изјави Јелена Тривић, која без искуства у реалном сектору прича о привреди, која се никад ни на километар није примакла озбиљној политици, а прича о темама о којима зна само из новина.

       Мазалица је нагласио да озбиљне политичке ставове обликује политичко искуство и одговорност, јер док се за озбиљне људе рачуна сачувана Полиција Републике Српске и друге надлежности, обесмишљен ОХР након кризе са Мирославом Лајчаком, усвојен механизам координације који чува глас Републике Српске, спречено усвајање резолуције у Савету безбедности УН о тзв. геноциду о Сребреници, Тривићевој се изгледа пред очима врте само нагађања, спекулације и ставови без икакве логике.

       “Жалосно је што морамо слушати лекције о издаји и патриотизму од особе којој су пуна уста српства и Драже Михаиловића, а кад је у Скупштини могла гласати за закључке, под претњама ОХР-а и страних амбасада, којима смо сачували повеље додељене људима који су стварали Републику Српску, Тривићева је побегла”, подсјетио је Мазалица.

       Он је нагласио да су хероји и патриоте стварали Републику - неки својим животима, а неки својим одлукама.

       “Данас наша генерација не гине у рову, али под претњама да ће нам се на пример забранити путовања у земље ЕУ ако не одузмемо повеље нашим ствараоцима, најмање што можемо је да стиснемо тастер за гласање онако како нам налаже наше достојанство, којег Тривићева очигледно нема. Зато се и доказала у гласању против потврђивања вета српског члана Председништва, и то баш сваки пут, чиме је заправо слала поруке да Србе треба прегласавати”, рекао је Мазалица.

       Кад се сагледа политичко деловање Тривићеве, истакао је Мазалица, уочава се тренд - велика прича о патриотизму, а у делима политика којој се радује Сарајево.

       “У причи се воли Српска демократска странка, у гласању се не подржавају њени оснивачи. У причи се брани институција српског члана Председништва, у делима се подржава његово прегласавање. Не можете сад подржавати литије у Црној Гори и православље, а пре тога отворено причати против Руске Федерације. Не иде једно с другим. Ништа ни са чим, као код Јелене Тривић”, поручио је Мазалица.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари