Радмановић: Амбасадор Калабухов персона нон грата? То је ван памети!

„АКО БИ СЕ ИШЛО ТОМ ЛОГИКОМ – СВАКЕ СЕДМИЦЕ БИ СЕ ПРЕД НЕКОМ АМБАСАДОМ МОГЛО ПРОТЕСТОВАТИ“

* Заменик председавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша РАДМАНОВИЋ: Ако бисмо се држали логике Шемсудина Мехмедагића, велики број амбасадора могао би да буде проглашен персоном нон грата пре него руски амбасадор који показује пријатељске осносе према БиХ у целини, а не само према српском народу

_________________________________________________________

       ВАН памети је тражити да се амбасадор Русије у БиХ Игор Калабухов прогласи персоном нон грата, јер би по тој логици могли да се организују бројни протести пред неким другим амбасадама које су се врло директно мешале у односе у БиХ, рекао је Срни заменик председавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић.

       Коментаришући протесте пред Амбасадом Русије у БиХ и захтеве посланика СДА Шемсудина Мехмедовића да се амбасадор Калабухов прогласи „особом нон грата“, Радмановић је рекао да увек постоје људи који су на неким истакнутим позицијама и не разумеју суштину политике, а да поготово не разумеју дипломатске односе.

       „Такав захтев може отворити процесе да онда свако организује неке протесте сваке седмице, демонстрације пред неком другом амбасадом", нагласио је Радмановић.

       Он је додао да такав приступ онда показује БиХ у још горем светлу него што заиста она јесте.  

       "Када бисмо анализирали разлоге, имали бисмо ситуацију да велики број амбасадора дође на дневни ред и да их прогласимо персоном нон грата, по Мехмедовићевој логици много пре него што би дошли да разговарамо о руском амбасадру који само показује пријатељске осносе према БиХ у целини, а не само према српском народу", закључио је Радмановић.

       Мехмедовић је недавно позвао на велике протесте пред руском амбасадом и затражио да се руски амбасадор прогласи персоном нон грата.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари