Тегелтија: Политички суноврат СДС на курсу „БиХ нема алтернативу“

„УВЕРЕН САМ ДА ОДУСТАЈАЊЕ ОД САМОСТАЛНОСТИ СРПСКЕ ТУ СТРАНКУ ВОДИ У ПОЛИТИЧКУ ПРОВАЛИЈУ“

* Саветник српског члана Председништва БиХ Милан ТЕГЕЛТИЈА: Нису најбољи српски синови погинули, нити су израњавани и остали без делова тела, нити је било ко био борац Војске Републике Српске за БиХ да би било ко, ако се сматра српским патриотом и политичарем, данас могао и смeо рећи "БиХ нема алтернативу". А то је управо оно што су нам поручили Мирко Шаровић и врх СДС

______________________________________________________________

       РУКОВОДСТВО Српске демократске странке /СДС/ својим изјавама води ту странку у политички суноврат и указује на пробосанску оријентацију, што ће на наредним изборима препознати борци и грађани Републике Српске, сматра саветник српског члана Председништва БиХ Милан Тегелтија.

       Тегелтија је навео да је мислио да су лапсус или недовољно познавање материје недавне тврдње потпредседника СДС-а Милана Радовића да је "потписом Дејтонског споразума, успостављањем Анекса, настала Република Српска", као и да је наметнути Инцков закон о негирању геноцида на снази и да се примјењује.

       Лапсус или недовољно познавање будући да је Радовић "економиста и познати банкар".

       „Нисам могао ни сањати да ће ме накнадне изјаве које су дошле из врха СДС-а потпуно разуверити да се ради о некаквом лапсусу, омашци, недовољној припремљености или непознавању материје, него да је у ствари реч о озваничењу неког новог политичког правца и политике СДС-а", рекао је Тегелтија Срни.

       Тегелтија је додао да се неколико дана након тога и лидер СДС-а Мирко Шаровић "ничим изазван јавно одрекао патриотске политике и темеља СДС-а" којом послије Радовићеве изјаве, не оставља простор за никакву дилему.

       Према његовим речима, није реч ни о никаквој случајности или омашци или непознавању материје већ о новоозваниченој политици СДС-а која се одриче темељне идеје свог настанка, као свесрпског покрета у тешким временима деведесетих година.

       Тегелтија је указао да најбољи српски синови нису погинули, нити су израњавани и остали без делова тела, нити је било ко био борац Војске Републике Српске за БиХ да би било ко, ако се сматра српским патриотом и политичарем, данас могао и смeо рећи "БиХ нема алтернативу".

       "То је управо оно што су нам поручили Шаровић и врх СДС-а", упозорио је Тегелтија.

       Он је указао да одрицање од идеје самосталности Републике Српске представља њено цементирање у БиХ, те да је порукама из врха СДС-а озваничен пробосански политички правац те странке.

       "Оваквим порукама врха СДС-а Република Српска ушла у нову озваничену политичку реалност, у којој се идеји независности и самосталности Републике Српске, уколико се БиХ покаже неодрживом и немогућом за безбедан, просперитетан и квалитетан живот српског народа и грађана Републике Српске, више не противе само бошњачки политички фактори у БИХ, него и један унутрашњи политички фактор у политичком миљеу Републике Српске, који се досад декларисао као просрпски", објаснио је Тегелтија.

       Он сматра да је то нова политичка реалност у Републици Српској и да ће тај нови политички став СДС-доживети своју проверу на наредним изборима.

       "Дубоко сам убеђен да ће овакав патриотски суноврат СДС, грађани Републике Српске добро упамтити и јасно рећи шта о њему мисле својим гласачким листићима", закључио је Тегелтија.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари