Вишковић у С.Петербургу: Стратешки пројекти крак Балканског тока и гасификација севера Српске

ПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ РС ВИШЕ НЕГО ЗАДОВОЉАН РЕЗУЛТАТИМА ТРОДНЕВНЕ ПОСЕТЕ ГРАДУ НА НЕВИ

У заводу "Невски"

* На састанку са шефом Одељења за међународну сарадњу Гаспрома Димитријем Хандогом договорено: Документ мапа пута биће усаглашен до почетка изградње гасовода Балкански ток крака кроз Српску

* Делегација Српске обишла је и Гаспромов завод Невски“ који производи гасне и парне турбине за које је заинтересована и Српска. Представници завода спремни да дођу у Зворник - да виде на лицу места гдје би се градила електрана на гас како би могли да  предложе идејно решење тог пројекта

_________________________________________________

       ИЗВЕСНА је градња крака гасовода Балкански ток кроз Републику Српску.

       Ово је потврђено на састанку председника Владе Српске Радована Вишковића и руководиоца Одељења за међународну сарадњу Гаспрома Димитрија Хандога у Санкт Петербургу.

        Сви детаљи биће усаглашени у "мапи пута".

       Делегација Републике Српске трећег дана посете овом руском граду, обишла је и Гаспромову компанију „Невски“ и компанију „Биокад“ која производи медицинску опрему и лекове.

       Документ „мапа пута“ биће усаглашен до почетка изградње гасовода Балкански ток крака кроз Српску. То је договорено на састанку премијера Радована Вишковића и делегације Републике Српске са представницима руске компаније Гаспром у Санкт Петербургу.

       Из ове компаније су потврдили да нема препрека у изградњи гасовода Балкански ток и да радови теку како је и планирано. Вишковић је нагласио да је стратешки циљ - гасификација северног дела Српске.

       Представнике Гаспрома упознао је да се решавају имовинско-правни односи неопходни за реализацију овог пројекта.

       Делегација Српске обишла је и Гаспромов завод „Невски“.

       Ова компанија производи гасне и парне турбине. Вишковић је на састанку са руководством „Невског“ подсјетио да је Српска расписала јавни позив за израду идејног решења за изградњу гасне електране у Зворнику.

Кадар са разговора са Дмитријем Хандогом

и другим представницима "Гаспрома"

       За руске турбине заинтересована је и Српска.

       - Наши пријатељи из „Невског“ су изразили спремност и жељу да нам дају коначну понуду да би дошли у РС на простор Зворника јер желе да виде на лицу места гдје би се то градило и да нам предложе право идејно решење за изградњу такве једне електране - рекао је Вишковић.

       Делегација Српске обишла је и компанију „Биокад“ која поседује 40 лабораторија.

       Ово предузеће заинтересовано је за пословање на нашем тржишту. Указали су на проблеме са којима се сусрећу код надлежних институција БиХ у поступку стицања дозволе.

       Вишковић им је рекао да истрају и предузму све правне радње да би квалитетни лекови те компаније били на располагању нашим пацијентима.

       Вишедневне састанке и посету Санкт Петербургу, премијер Вишковић је оценио као више него успешне за Републику Српску.

      https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=444780

 

 

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари