Две Америке са две силе - Blue Lives Matter наспрам Black Lives Matter

ВИШЕ ОД 80 МИЛИОНА АМЕРИКАНАЦА ЈЕДВА ПЛАЋА КОМУНАЛИЈЕ – СВАКА ТРЕЋА ПОРОДИЦА

* Дошло је већ дотле да утицајни дневни лист The Washington Post објављује рецепте типа „Омлет без јаја!“. Плус: рецепте још неколико јела која могу и без јаја“. А Америка себе још увек себе назива „првом економијом света“

* Уместо да грађанима обезбеди основна људска права - на живот и парче хлеба - Демократска партија САД наставља да се бори за права трансродних особа и других више него безначајних мањина

* Новембарски конгресни избори биће врући. Четири стотине милиона „цеви“ је у рукама Американаца, а 40 милиона њих отворено изјављује да је спремно да „брани резултате избора“

__________________________________________________________

       Аутор: Викторија НИКИФОРОВА

       ПОСТОЈИ поучан документарац британских новинара „Слаб град“ који сликовито и фасцинантно говори о сиромашним Американцима који данас насељавају сиротињске четврти, живе по приколицама без точкова и напуштеним аутомобилимс у празним градићима и тамо некако преживљавају – без воде, гаса, струје и трунке цивилизације, али и без рачуна за комуналије, које нико од њих може плати.

       Данас више од 80 милиона Американаца тешко плаћа комунални стан, а то је - трећина свих пунолетних грађана САД.

       Дошло је већ дотле да утицајни дневни лист The Washington Post објављује рецепте типа „Омлет без јаја!“. Плус: рецепте још неколико јела која могу и без јаја“.

       Тако, а Америка себе још увек из неког разлога себе назива „првом економијом света“.

       Осиромашење је изазвано санкционим ратом који је Вашингтон објавио Русији.

       Обични Американци су постали топовско месо у том економском рату. И, никада у протеклих пола века нису живели лоше као данас.

       Самоубилачка ескалација сукоба у Украјини већ захвата Молдавију и Придњестровље. Тајванска криза се примиче. Уводе се нови пакети санкција Русији – уз пуно разумевање америчког врха да њима уништавају глобалну економију и погађају најсиромашније људе у самој Америци.

       Уместо да грађанима обезбеди основна људска права - на живот и парче хлеба - Демократска партија САД наставља да се бори за права трансродних особа и других више него безначајних мањина.

Реалност пребогате Калифорније

       За новембарске међуизборе за Конгрес САД спремају се јуришници Демократске партије, али и десничарске „милиције“ у републиканским државама.

       Сви су наоружани и изузетно опасни.

       Као одговор на Black Lives Matter, црначки покрет под контролом демократа, појавио се крајње десничарски покрет Blue Lives Matter („Плави животи су важни“). Обједињује припаднике снага безбедности (од којих многи носе плаве униформе, па отуда назив покрета), војске и полиције, а и „беле супрематисте”.

"Банке хране" нису у стању да запуше

огромну рупу сиромаштва и глади

       Ови момци одлично рукују оружјем и редовно улазе у окршаје са BLM.

        Зато ће избори 8. новембра 2022-ге у САД бити веома врући.

       „Никада Америка није доживела институционалну кризу у какву је запала данас“, оцењује канадски писац Стивен Марш.

       Четири стотине милиона „цеви“ је у рукама Американаца, а 40 милиона њих отворено изјављује да је спремно да „брани резултате избора“.

       Свему треба додати и експлозивни раст цена хране, који ће се десити на јесен...

       Вашингтон деценијама игра на побуне и рушења влада у другим земљама.

       Неће ли се то окренути против њега већ наредног новембра?

       (сажета верзија текста)

       Региструјте се на нашем Telegram каналу:  https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари