У САД највећи дневни број новозаражених од краја априла – 34.700

ЕПИДЕМИЈА СЕ РАЗБУКТАВА У АРИЗОНИ, НЕВАДИ, КАЛИФОРНИЈИ, МИСИСИПИЈУ, ТЕКСАСУ...

* У Тексасу, који је 1. маја укинуо забране, хоспитализације се удвостручиле, а број новооболелих се утростручио за три недеље

______________________________________________________________________

         СЈЕДИЊЕНЕ Државе су регистровале 34.700 новооболелих од ковида-19, што је други највећи дневни пораст од почетка пандемије, крајем априла је било 36.400, подаци су Универзитета Џонс Хопкинс.

        Здравствени стручњаци су упозорили данас да су делови Сједињених Држава на ивици да поново буду преплављени великим бројем оболелилих од корона вируса, жалећи се да политичари дозвољавају да се догоди нова катастрофа.

        Док нови случајеви константно опадају у ранијим жариштима, попут Њујорка и Њу Џерсија, неколико других држава је ове недеље поставило једнодневне рекорде у броју новозаражених, укључујући Аризону, Калифорнију, Мисисипи, Неваду и Тексас. Неки од њих су оборили рекорде по броју хоспитализованих пацијената, као што су Северна и Јужна Каролина.

        На Флориди је данас потврђено највише нових случајева, више од 5.500, што је скок за 25 одсто у односу на рекорд који је постављен прошле недеље и троструко више у односу на пре две недеље.

        У Тексасу, који је 1. маја укинуо забране, хоспитализације су се удвостручиле, а број новооболелих се утростручио за три недеље.

        У мају је број новозаражених указивао да су Сједињене Државе сузбиле пандемију па су многе државе укинуле забране за друштвене и економске активности.

        Сада се вирус поновно шири у државама које су раније укинуле рестриктивне мере како би ублажиле погубне последице на економију.

        Данас су и акције на берзи нагло пале јер су због пораста броја оболелих спласнуле и наде улагача у релативно брз економски опоравак.

        У Сједињеним Државама од последица корона вируса умрло је више од 120.000 људи, највише у свету, док је више од 2,3 милиона заражених.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари