АНТИЋ: Од Нове године свакодевно по четири лета за Москву

ПАЛМА НАЈАВИО ДА ЋЕ ЈАГОДИНА ПРАВИТИ АЕРОДРОМ ЗА МАЛЕ АВИОНЕ

         МИНИСТАР саобраћаја Александар Антић изјавио је данас у Јагодини, да ће, као резултат појачане привредне сарадње Србије и Руске Федерације, од 1. јануара 2014. године бити четири лета дневно на релацији Београд-Москва и Москва- Београд.

         „Ер Србија ће имати два лета а два Аерофлот“, рекао је Антић, поздрављајући привреднике из Русије, међу којима су била и четворица који имају сопствене мале авионе.

         Постоји и интересовање за једну линију Београд-Сочи, али је мало интереса за лет Београд - Санкт Петербург, казао је Антић додајући да, пошто живимо у свету бизниса, очекује да ће нека компанија, Ер Србија или Аерофлот, наћи интереса и за ту линију.

         Он је упознао руске привреднике са напорима Србије на изградњи аутопутева на коридорима који пролазе кроз Србију, али и на железничким пругама.

         „Веома активно радимо и на искоришћавању транспортних потенцијала наших река, што је важно и за Србију и за Руску Федерацију“, додао је.

         Антић је истакао да је „Јагодина лидер, место у Србији где се отвара највише радних места“, и поручио да ће влада учинити све да се створи амбијент за добро пословање и бизнис.

         Председник Скупштине града, Драган Марковић-Палма, домаћин руским привредницима, упознао је председника Владе Ивицу Дачића и министра Антића са чињеницом да Јагодина има писту за спорстке авионе дугу 1.700 метара и да ће се обратити надлежнима за дозволу за изградњу аеродрома за мање авионе, како би страним инвеститорима у овом граду обезбедила бржи и једноставнији долазак у овај град.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари