БАЧЕВИЋ: Без задуживања за канал Београд–Солун

ЗА ЊЕГОВУ ИЗГРАДЊУ БИЋЕ ПРОНАЂЕН МОДЕЛ ФИНАНСИРАЊА КАД ЗА ТО ДОЂЕ ВРЕМЕ

         МИНИСТАР природних ресурса, рударства и просторног планирања Милан Бачевић изјавио је да се Србија неће задуживати, како то тврде противници идеје изградње канала Београд-Солун, већ да ће, када дође време, за његову изградњу бити пронађен одговарајући модел финансирања.

         Бачевић, који је у вишедневној посети Кини, изјавио је за Кинески међународни радио да је тај канал од вишеструке важности за Србију и да је председник Србије Томислав Николић током сусрета са представницима Грчке и Македоније помињао ту тему, а да званични разговори са ове две земље тек предстоје.

         Када је реч о његовој посети Пекингу, Бачевић истиче да се ради искључиво о питањима у вези са просторним планом Србије за тај канал, наводи се у саопштењу ресорног министарства.

         Бачевић ће, како се наводи, данас и сутра обићи кинески град Ји Чанг и највећу хидроцентралу на свету „Три клисуре“ на реци Јангце.

         Влада Србије овластила је јуче министра Бачевића да потпише Протокол о разумевању између Србије и кинеске државне компаније „Чајна џазуба груп корпорејшн“.

         Тим протоколом је предвиђена израда студије оправданости за пројекат пловног канала Морава кроз Србију, саопштено је јуче из тог министарства.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари