БАЈАТОВИЋ: Србији годишње до пет милијарди m3 руског гаса

БЕОГРАД ПРЕД ПОТПИСИВАЊЕМ

ВАЖНОГ ДУГОРОЧНОГ УГОВОРА СА МОСКВОМ

  • Србија тренутно за своје потребе увози из руских извора до две милијарде кубних метара, а преостале две милијарде су домаћа производња коју преузимамо по законској обавези од Нафтне индустрије Србије, рекао директор Србијагаса Душан Бајатовић

        ПАНЧЕВО, (ФоНет) - Генерални директор Србијагаса Душан Бајатовић изјавио је да је усаглашен дугорочни уговор са Русијом који подразумева њену обавезу да обезбеди довољно гаса за потребе српског тржишта, а договорена количина на годишњем нивоу износи до пет милијарди кубних метара.

        Србија тренутно за своје потребе увози из руских извора до две милијарде кубних метара, а преостале две милијарде су домаћа производња коју преузимамо по законској обавези од Нафтне индустрије Србије.

        „Овај споразум две Владе је основ да се потпише дугорочни уговор, али споразумом неће бити решени сви комерцијални аспекти“, изјавио је Бајатовић.

        У четвртак ћемо, рекао је он, разговарати са Гаспромом и очекујемо неколико битних договора, пре свега о појефтињењу, али нећу данас да лицитирам због преговора који су још у току. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари