Четири стране компаније у Вршцу инвестирају 30 милиона евра

У Војводини ће бити изграђено 15 технолошких паркова

       ВРШАЦ, (ФоНет) - Председник општине Вршац Чедомир Живковић потписао је уговоре са четири компаније, који ће изградити производне погоне у технолошком парку, а укупне инвестиције могле би да достигну око 30 милиона евра.

       Споразуми су у присуству председника Владе Војводине Бојана Пајтића и заменика шефа Делегације Европске уније у Србији Адријана Мартинса потписани са компанијама Frezenijus Medikal Ker, Eska dilajt, Roster i Lamp Ist.

       После потписивања уговора, Пајтић је истакао да је партнерство покрајинске Владе, локалне самоуправе и ЕУ одличан модел за отварање нових радних места, што је и приоритет Владе.

       Због тога финансирамо и градимо 15 технолошких паркова јер је предуслов за инвестиције изградња инфраструктуре, истакао је Пајтић и указао да је овај пројекат важан за грађане Вршца, али и друге неразвијене општине у јужном Банату који се граниче са овом општином.

       Процена је да ће у овом парку у наредним годинама бити отворено 1.000 радних места, рекао је Мартинс и истакао да ЕУ не улаже само у инфраструктуру, већ и у обуку, студијске посете и промовисање технолошких паркова, који ће привући улагаче.

       Мартинс је подсетио да Унија годишње донира Србију са 200 милиона евра и то је чини далеко највећим донатором у Србији.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари