ЦВЕТКОВИЋ: Историјски извозни успех Србије

НАЈВЕЋИ СРПСКИ ИЗВОЗНИК У 2011. „ТАРКЕТ“ ИЗ БАЧКЕ ПАЛАНКЕ

  • Најбољи извозни производ - медицински скенер за тродимензионалну слику зуба и главе -  направила је компанија „Medical systems and products“ из Београда

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Премијер Србије Мирко Цветковић изјавио је да је Србија у првих десет месеци ове године повећала свој извоз за 25 одсто у односу на исти период прошле године и да то представља „историјски успех“.

        Постигли смо историјски, највећи степен покривениости увоза нашим извозом, рекао је Цветковић на додели награда које Агенција за страна улагања и промоцију извоза (СИЕПА) додељује најбољим извозницима.

        „Влада Србије је веома заинтересована да подржи извознике. То је део нове оријентације и новог модела развоја наше привреде“, нагласио је Цветковић.

        Потпредседница Владе Верица Калановић је напоменула да је Европска унија (ЕУ) у времену кризе фокусирана на развој и подршку малим и средњим и предузећима и да тако, како је рекла, треба да буде и у Србији.

        Церемонији је присуствовао и амбасадор Италије у Србији Армандо Варикио који је рекао да је Србија тесно економски везана за ЕУ и да очекује „добре вести“ из Брисела 9. децембра.

        Најбољи извозник Србије у 2011. години је компанија „Таркет“ из Бачке Паланке, која производи подне облоге и паркете, а вредност њеног извоза је преко 100 милиона евра.

        Најбољи извозни производ - медицински скенер за тродимензионалну слику зуба и главе - је направила компанија „Medical systems and products“ из Београда.

        Признања су добиле и фирме „Фабрика специјалне опреме Гоша“ из Симићева, „Patent co.“ из Мишићeва и „Елекс комерц“ из Београда, док је за предузетницу године проглашена Билаја Јовановић из компаније „Луна“. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари