Делта платила Србији 2,63 милијарде динара порез од продаје Максија

А МАКСИ ЈЕ БЕЛГИЈСКОЈ КОМПАНИЈИ ДЕЛЕЗ ПРОДАТ

У МАРТУ ПРОШЛЕ ГОДИНЕ ЗА 932,5 МИЛИОНА ЕВРА

        ДЕЛТА Холдинг чији је власник Мирослав Мишковић платио је - Пореској управи Србије преко Делта капитала - 2,63 милијарде динара пореза на капиталну добит од продаје трговинског ланца Делта Макси.

        „Компанија Делта Холдинг измирила је пореске обавезе по основу продаје компаније Делта Макси у складу са важећим законским прописима Републике Србије“, саопштила је потпредседница за корпоративне комуникације Делта холдинга Јелене Крстовић.

        Она је указала да је Делта Макси у власништву компаније Hemslade са Кипра која није порески обвезник Републике Србије. Да би порез од подаје Максија ипак био плаћен у Србији, Делта Холдинг је формирала правно лице Делта капитал са седиштем у Београду да би тако створила правни основ за „патриотски гест“.

        Пореска стопа на капиталну добит је 10 одсто, а основица за обрачун тог пореза је разлика у продајној цени и оснивачком капиталу „Делта капитала“.

        Макси је - да подсетимо - продат у марту прошле године за 932,5 милиона евра белгијској компанији Делез, која је уговором преузела и око 300 милиона евра дугова највећег трговинског ланца у Србији.
      

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари