Ђилас продао „Дајрект медија” Бугарину Гуергову

ФИРМА ЛИДЕРА ДС ИМА ОКО 150 ЗАПОСЛЕНИХ У 7 ЗЕМАЉА, А ЗА СЕБЕ ЈЕ ТВРДИЛА ДА ЈЕ 2010. БИЛА МЕЂУ 30 НАЈЈАЧИХ ФИРМИ У СРБИЈИ

Красимир Гуергов

  • Красимир Гуергов је дугогодишњи бугарски партнер компанија Централ јуропијан медија ентерпрајзис (ЦМЕ) као и „Њуз корпорејшн”, угледних медијских компанија које послују у средњој и источној Европи

         КОМПАНИЈА „Дајрект медија”, до сада чланица „Мултиком групе”, продата је медијској групи бугарског бизнисмена Красимира Гуергова, саопштила је данас „Мултиком група”, која не наводи вредност те трансакције.

         „Мултиком група” је власништво лидера Демократске странке Драгана Ђиласа.

         У саопштењу „Мултиком групе” наведено је да је нови власник из Бугарске у медијском послу од раних деведесетих година прошлог века и на бугарско медијско тржиште је довео највеће стране инвеститоре.

         Гуергов је дугогодишњи бугарски партнер компанија Централ јуропијан медија ентерпрајзис (ЦМЕ) као и „Њуз корпорејшн”, угледних медијских компанија које послују у средњој и источној Европи

         „Компанијом Дајрект медија управљаће јак локални тим менаџера на челу с међународним бордом директора у којем ће кључни чланови бити угледни професионалци из медијског бизниса, вишегодишњи партнери наше глобалне мреже”, рекао је Гуергов.

         Он је оценио да ће ова аквизиција омогућити ширење пословања и стицање нове предности у региону, а и шире.

         Гуергов, који у својим компанијама запошљава око 1.000 људи, додао је да је куповина део стратегије ширења, чији је циљ да ”Дајрект медија” постане лидер у Југоисточној Европи.

         Гуергов је и акционар БТВ Медија груп, водеће медијске куће са 44 одсто удела на бугарском тржишту, и председник оглашивачке агенције Крес.

         „Оваква страна инвестиција представља значајно отварање Србије на подручју медија и тржишних комуникација, у складу са процесом европских интеграција. Сви сегменти пословања и сарадње агенције

         „Дајрект медија“ са клијентима и партнерима остају непромењени. Такође, промена власника неће утицати на уговоре о раду запослених, нити на сигурност њихових радних места и уговором дефинисаних редовних професионалних обавеза”, изјавила је Јадранка Дринић представник менаџмента „Мултиком групе”.

         „Дајрект медија” је компанија за мултимедијалне комуникације из Београда, која послује у целом региону. Има око 150 запослених у 7 земаља, а на свом сајту наводи да се „2010. позиционирала међу 30 најјачих фирми у Србији” и да је „лидер у комуникацијском и медија планирању, као и у закупу медија у целом региону”.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари