ДЈУКОВ: НИС је удвостручио и производњу и пореска дaвања буџету Србије

ПРЕДСЕДНИК ИО „ГАСПРОМ ЊЕФТ“ АЛЕКСАНДАР ДЈУКОВ

У МОСКВИ РАЗГОВАРАО СА ТОМИСЛАВОМ НИКОЛИЋЕМ

Александар Дјуков

  • НИС намерава да настави с јачањем својих позиција на Балкану и у економији Србије - стратегија компаније до 2020. године предвиђа раст производње за више од два пута и повећање обима прераде нафте и промета нафтних деривата до 5 милиона тона годишње - предочио је председнику Србије Дјуков
  • Томислав Николић изразио пуну подршку развојним плановима компаније НИС

         ПРЕДСЕДНИК Извршног одбора „Гаспром њефт“ о.а.д. Александар Дјуков састао се у  Москви 30. октобра са председником Републике Србије, Томиславом  Николићем.

         Током састанка говорило се о актуелним питањима развоја компаније НИС, чији су највећи акционари „Гаспром њефт“ о.а.д. и Влада Републике Србије.

         Обе стране су позитивно оцениле производне и финансијске резултате рада компаније и сложиле се да су приоритети НИС у средњорочној перспективи даља модернизација постројења компаније, примена савремених технологија, ширење ресурсне базе и развој малопродајне мреже на Балкану, укључујући и мрежу под брендом GAZPROM.

         За достизање показатеља предвиђених стратегијом развоја НИС до 2020. Године, напори менаџмента компаније биће усмерени на реализацију великог инвестиционог програма и даље повећање ефикасности рада компанија.

         Такође, било је речи о томе да је важан услов за успешан развој НИС очување стабилног пореског режима и проналажење решења у сарадњи са Владом Републике Србије како би се реализовале обавезе великих потрошача.

         После састанка Александар Дјуков је изјавио: „У Гаспром њефти Србија је добила поузданог партнера за развој енергетског сектора. Прошле године смо испунили своје обавезе према влади, завршивши модернизацију Рафинерије у Панчеву, која је тиме постала једна од најсавременијих на Балкану и прешла на производњу горива европских стандарда. Ми ценимо конструктивну сарадњу с нашим српским партнерима, и наш заједнички рад доноси добре резултате: у поређењу са 2009. годином, производња у НИС-у повећана је два пута, удвостручен је обим пореских давања компаније у буџет Србије, активно се развијају инострани пројекти. НИС намерава да настави с јачањем својих позиција на Балкану и у економији Србије - стратегија компаније до 2020. године предвиђа раст производње за више од два пута и повећање обима прераде нафте и промета нафтних деривата до 5 милиона тона годишње. Сигуран сам да ће нам успостављено партнерство акционара компаније омугућити да успешно реализујемо све постављене планове“.

         Председник Републике Србије Томислав Николић изразио је пуну подршку развојним плановима НИС.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари