Долазе и “отац евра” нобeловац Мандел и фудбалски судија Пјерлуиђи Колина

БАНКА ИНТЕЗА У БЕОГРАДУ ОРГАНИЗУЈЕ МЕЂУНАРОДНИ СКУП О БУДУЋНОСТИ ЕВРА

Роберт Мандел

     БЕОГРАД, (ФоНет) - Банка Интеза 21.септембра у Београду организује прву пословну конференцију "Евро визија" која ће окупити истакнуте домаће и иностране стручњаке из области макроекономије, монетарне и фискалне политике на челу са реномираним светским стручњаком и нобеловцом Робертом Манделом, који се сматра "оцем евра".

     Конференција под називом "Евро визија" биће посвећена будућности евра, значају очувања јаке заједничке валуте И трендовима у развоју земаља евро зоне, рекла је члан Извршног одбора (ИО) и директор Дивизије за управљање финансијама и трезором Банке Интезе Драгица Михајловић.

     Михајловић је на радном доручку са новинарима, прецизирала да је једна од циљева предстојеће конференције проналажење одговора на питања где су узроци другог таласа економске кризе, да ли су узроци на Старом континенту или је криза опет увезена из Америке?

     Такође, на конференцији ће бити речи и о будућности евра, али и у којој мери политика утиче на кретања у еврозони.

     Скуп ће отворити премијер Мирко Цветковић, а поред излагања творца заједничке европске валуте Мандела, председника и чланова ИО Банке Интезе новинарима и присутним обратиће се и познати фудбалски судија Пјерлуиђи Колина.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари