Финска PKC група улаже осам милиона евра у отварање фабрике у Смедереву

„МЕМОРАНДУМУ О РАЗУМЕВАЊУ“ КУМОВАО ВУЧИЋ И РЕКАО ДА СУ У ЈЕДАН ВЕЛИКИ ГРАД БЕЗНАЂА ВРАЋЕНИ НАДА И ОПТИМИЗАМ

        ВИЦЕПРЕМИЈЕР Александар Вучић данас је у Смедереву потписао Меморандум о разумевању са финском PKC групом, за производњу каблова у аутоиндустрији.

        Меморандум о разумевању између Републике Србије, Града Смедерева и представника финске компаније потписали су, у име Владе Србије Вучић, у име Града Смедерева градоначелник Јасна Аврамовић, а у име финске компаније председник Управног одбора „PKC Wiring Systems Oy“ Јуха Торниаинен.

        Планирана је инвестиција финске компаније „PKC Wiring Systems Oy“ у висини од осам милиона евра у основна средства до 2016. године, и запошљавање око 1.500 радника, наводи се у саопштењу финских инвеститора, достављеном Тањугу.

        Вучић је, након потписивања Меморандума, рекао да је Влада Србије помогла, али да је договор постигнут захваљујући PKC компанији.

        Вицепремијер је посебно нагласио да су фински инвеститори урадили „велику и важну ствар за Смедерево“, јер ће, када буде завршена, ова инвестиција запослити 1.500 радника у Смедереву.

        „Данас сам насмејан, јер немамо често овакве вести“, поручио је Вучић, и додао да се нада да ће Смедеревци, својим радом показати да умемо и можемо да радимо боље, да ћемо све услове и стандарде које инвеститори буду поставили - испунити, и својим радом, залагњем и трудом показати да припадамо и европском и светском тржишту најбољих у овом сектору.

        „У један велики град, који је било притисло безнађе, вратили смо наду и оптимизам, а уверен сам да ће бити још инвестиција“, поручио је вицепремијер и рекао да се нада да ће, после проширења царинске зоне, још више компанија доћи и да ће бити отворен велики број нових радних места.

        PKC group из Финске је, након потписивања Меморандума, саопштила да је донела одлуку да ће нова фабрика за производњу кабловских система у Смедереву бити у служби задовољења потреба постојећих и потенцијалних нових купаца компаније у Европи.

        PKC компанија има за циљ да започне производњу у Смедереву у већ постојећем изнајмљеном производном погону почетком 2014. године, а да затим производњу настави у већем, изнајмљеном производном погону до краја те године.

        Овај пројекат, речено је, подржали су осим Владе Србије, и Министарства финансија, SIEPА, Управа Царина, Управа за Слободне зоне.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари