Фински Sisu једини доставио понуду за куповину ФАП-а

ФИНЦИ СУ ПАРТНЕР „МЕРЦЕДЕС-БЕНЦА“, А ДОШЛИ БИ КАО - СТРАТЕШКИ ПАРТНЕР

        AГЕНЦИЈА за приватизациjу саопштила jе данас да jе финска компаниjа Sisu jедина у року доставила понуду за избор стратешког партнера за Фабрику аутомобила Прибоj (ФAП), а коначну одлуку донеће након провере уредности достављене банкарске гаранциjе понуђача.

        Kомисиjа за спровођење модела стратешког партнерства за избор инвеститора за Kорпорациjу Фабрика аутомобила Прибоj констатовала jе да jе у року за достављање приjава за учешће, прописаном Jавним позивом, поднело само друштво „Suomen Erikoisajoneuvot Oy“ (Sisu) са седиштем у Финскоj, Kарjаа.

        Kомисиjа jе на данашњоj седници отворила коверат са ознаком „Подаци о понуђачу“ и констатовала да садржи све што jе захтевано, а да ће коначну одлуку о томе да ли учесник испуњава квалификационе услове донети након провере уредности достављене банкарске гаранциjе понуђача, од стране Aгенциjе за приватизациjу.

        У складу са Уредбом о стратешком партнерству, само уколико Kомисиjа утврди да учесник испуњава квалификационе услове и да jе Приjава благовремена и потпуна, отвориће коверат са ознаком „Понуда“.

        Сертић jе jуче у Ужицу рекао: „Уколико ФAП добиjе стратешког партнера, отвараjу се могућности да се уђе у приватизациjу и других делова фабрике, попут Ливнице, за коjу постоjе заинтересовани купци“, рекао jе Сертић.

        „Sisu ауто“ ће у Србиjи основати компаниjу за производњу, продаjу и развоj тешких комерциjалних возила и компоненти, а с циљем реализациjе инвестиционог проjекта инвеститор намерава да купи део имовине и опреме ФAП-а.

        Ради се о реномираном финском произвођачу камиона, прилагођених посебним потребама за рад на неприступачним теренима и у тешким временским условима.

        Специjални камиони компаниjе „Sisu ауто“ базираjу се на моторима и технологиjи „Mерцедес-Бенца“ наjновиjе генерациjе, па ће овим уговором и та технологиjа стићи у прибоjске погоне.

        „Sisu ауто“ има статус „Mерцедесовог“ партнера, jер његови инжењери за „Mерцедес“ развиjаjу посебна технолошка решења.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари