„Галеника“ у великим проблемима и под блокадом поверилаца

САМО ЗА ПОРЕЗЕ И ДОПРИНОСЕ ДУГУЈЕ ОКО 200 МИЛИОНА ДИНАРА

Момчило Бабић

         ДИРЕКТОР Републичког фонда здравственог осигурања (РФЗО) Момчило Бабић изјавио је данас да је дошло до „озбиљне финансијске блокаде Галенике од стране поверилаца“ и да је потребна озбиљна акција владе јер је та фабрила лекова у великим проблемима.

         Бабић је, гостујући у Јутарњем програму ТВ Пинк, рекао да је „Галеника“ у великим проблемима и огромним тешкоћама, али да РФЗО не може да реши проблем „Галенике“, него да ће ту бити потребна озбиљна акција владе и такође, интервентни увоз.

         „У Галеници се ситуација додатно закопликовала ових дана, дошло је до финасијске блокаде од стране поверилаца,“ рекао је он, истичући да тај проблем није решив из угла РФЗО.

         Бабић је рекао да може само да обећа да ће Фонд, за који је набавка лекова приоритет, куповати медикаменте „Галенике“ и да ће их одмах платити.

         Директор пореске управе Иван Симич најавио је могућност блокаде те фирме још 19. августа, јер за порезе и доприносе дугује око 200 милиона динара.

         „Као директор Пореске управе имам своју одговорност, ако Влада донесе неки закључак онда једноставно нећемо блокирати, али ако то зависи од мене, сви који немају неки доказ, ако нема репрограма биће блокирани“, казао је тада Симич.

         Министарство финансија и привреде саопштило је 22. августа да је Галеника упутила захтев Пореској управи да се пореска дуговања која има, регулишу кроз репрограм, у складу са законом.

         Министартво је тада навело да порески дуг те компаније износи 213,3 милиона динара, а да ће уласком у репрограм, дуг бити измирен сукцесивним уплатама у 24 рате.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари