Канађани преузели никшићку пивару

КУПИЛИ ДЕВЕТ СТАРБЕВОВИХ ПИВАРА ВРЕДНА ЗА 2,65 МИЛИЈАРДИ ЕВРА

  • Нова пословна јединица, која обухвата девет пивара југоисточне Европе, међу којима је и никшићка Требјеса, зваће се Молсон Корс Централна Европа

         ПИВАРСКА компанија Молсон Корс објавила је да је данас завршена раније најављена аквизиција Старбевових пивара вредна око 2,65 милијарди евра. Аквизиција укључује и Никшћку пивару, као и Старопрамен, водећу робну марку пословне јединице, са продајом у више од 30 земаља света. 

​          У саопштењу ове компаније је наведно да Молсон Корс Централна Европа запошљава око 4,1 хиљаду људи, поседује девет пивара и продаје робне марке које су лидери на тржиштима Чешке, Србије, Хрватске, Румуније, Бугарске, Мађарске, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Словачке.

​          „Узбуђени смо због ове аквизиције која значајно ојачава нашу позицију и увећава наш асортиман премиум брендова“, рекао је председник и извршни директор Молсон Корса, Питер Свинбурн.

​          Он је још истакао да је направљен значајан напредак у постављању темеља за успешну интеграцију и да су из ове компаније убеђени да имају прави тим, искуство и стратегију за испуњење циљева.

​          Извршни директор компаније Молсон Корс Велика Британија и Ирска, Марк Хантер, биће извршни директор Молсон Корса Централна Европа. Хантер је, како је саопштио, одушевљен што ћу преузети кормило компаније Молсон Корс Централна Европа, где ћу наставити да ради у јаким операцијама, са снажним брендовима и високо продуктивним тимовима. 

​          Канадски Молсон је један од највећих светских произвођача пива. Сегменти у којима  делују укључују Канаду, САД, Велику Британију, централну Европу и Молсон Корс Интернешнел. Ова компанија  има широк асортиман сопствених и партнерских брендова, који осим Старопрамена  укључују и Корс Лајт , Молсон Канадиан иКарлин.


Слични садржаји

Коментари