Кладањска `мушка вода` се враћа на тржиште БиХ и у регион

Добили концесију над извориштем истоимене воде за наредних 30 година

  • Наводно су и најновије анализе потврдиле су да `мушка вода` делује на смањење крвног притиска и шећера у крви, побољшава циркулацију и јача виталност. А, према мишљењу неких, најважније је то што обезбеђује потентност

         САРАЈЕВО, (ФоНет) - Предузеће Мушка вода из Кладња добило је концесију над извориштем истоимене воде за наредних 30 година и најавило повратак, на тржиште Босне и Херцеговине и региона, "секси васер", веома познатог производа у бившој Југославији.

         У бившој Југославији кладањска Мушка вода или како су је зада звали "секси васер" била надалеко позната, а флаширана се извозила и у Америку.

         Међутим, производња је прекинута почетком рата, а предузеће Мушка Вода д.о.о. Кладањ, које је формирано пре 11 година, добило је концесију над извориштем за наредних 30 година.

         Мештани Кладња тврде да је реч о босанској виагри и да је путописац Евлија Челебија још у 17. веку писао о Мушкој води коју је звао извором младости.

         Челебија је навео како су аге и бегови у бурадима превозили воду, а да је Аустро-угарска уврстила Мушку воду на мапу лековитих вода.

         Нове анализе утврдиле су да Мушка вода делује на смањење крвног притиска и шећера у крви, побољшава циркулацију и јача виталност.

         Али, према мишљењу неких, најважније је то што обезбеђује потентност па се каже да је Мушка вода женска радост.

         Мештани Братељевића, села у којем је извориште, децу су, кажу, добијали кадгод су пожелели и истичу да је пре неколико година отац постао и један седамдесетдвогодишњак.

         Еликсир здравља флаширан је у периоду од 1968. до 1992. године. Две деценије Мушка вода отиче у заборав, а истоимени хотелски комплекс, са око 150 лежајева, зјапи празан.

         За Хотел Мушка вода били су заинтересовани Швајцарци, Аустријанци, а према последњим причама загрејали су се и Словенци.

         Мештани Братељевића тврде да когод да га купи неће пропасти, јер ће се Мушка вода увек тражити и продавати, и преносе медији у Сарајеву.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари