Костић преговара о удруживању са „Подравком“, а у Хрватску спреман да уложи 100 милиона евра

ТВРДИ ДА ЋЕ НОВА „ЗАЈЕДНИЧКА КОМПАНИЈА“ ИМАТИ ЈЕДНУ УПРАВУ

И ПРИХОД ОД ОКО СЕДАМ МИЛИЈАРДИ ЕВРА

Миодраг Костић

  • Власник МК групе предложио стварање велике компаније под називом АМАНП, што су почетна слова компанија које би се према његовој идеји ујединиле - Агрокор, МК група, Атлантик Група, Нектар и Подравка

        МК група већ неколико месеци преговара с копривничком „Подравком“ с којом намерава да се удружи а, како је изјавио власник те групе Миодраг Костић, преговори са хрватском компанијом су у завршној фази

        Српски „краљ шећера“ (Костић), како пише Слободна Далмација, намерава да уложи око 100 милиона евра у послове у Хрватској.

        Костић, чија компанија располаже с више десетина хектара ораница у Војводини и Украјини, још је половином прошле године на Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду, изнео идеју о удруживању сродних компанија у регији.

        Он је предложио стварање велике компаније под називом АМАНП, што су почетна слова компанија које би се према његовој идеји ујединиле - Агрокор, МК група, Атлантик Група, Нектар и Подравка.

        „Заједничка компанија имала би једну управу и приход од око седам милијарди евра и за њу би владао велики интерес. Ако се на време не опаметимо, бићемо само гледаоци у великој европској утакмици“, упозорио је Костић.

        Оваква компанија би производила, али и продавала, практично најпознатије брендове с подручја бивше Југославије, од вегете, преко кокте (цоцкта) до смокија, цедевите, фруктал сокова...

        Према неким од последњих података српски привредници су у Хрватску уложили четрдесетак милииона евра, док су укупне инвестиције хрватских компанија, њих више од педесет, реализоване у Србији у висини од око 600 милиона евра, пренео је портал Seebiz.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари