КРАВЧЕНКО: Нови живот и за рафинерију и за целу компанију

У ПАНЧЕВУ ПУШТЕНА У РАД КОМАНДНА САЛА

„ОБЈЕДИЊЕНОГ УПРАВЉАЊА ПРОИЗВОДЊОМ НИС“

Кирил Кравченко

  • Ово ће омогућити да НИС постане не само најбоље предузеће у Србији, већ и у региону, а истовремено представља и допринос европској будућности Србије, изјавио генерални директор НИС Кирил Кравченко
  • НИС може да буде значајан учесник на тржишту енергената у Југоисточној Европи, а видимо могућност и за продор на подручје Средње Европе, рекао Борис Тадић

        ПАНЧЕВО, (ФоНет) - Србија има интерес да Нафтна индустрија Србије (НИС) прошири енергетски утицај у региону, рекао је председник Србије Борис Тадић у панчевачкој рафинерији нафте, где је присуствовао пуштању у рад командне сале обједињеног управљања производним локацијама НИС.

        „То није само наша национална индустрија, већ индустрија која може да буде значајан учесник на тржишту енергената у Југоисточној Европи, а видимо могућност и за продор на подручје Средње Европе“, рекао је Тадић.

        Он је изразио уверење да ће Русија имати разумевања за такве идеје, које су „креиране у НИС и обезбеђују његово дугогодишње пословање“.

        Генерални директор НИС Кирил Кравченко је оценио да данашњи догађај представља „нови живот“, не само за рафинерију нафте, већ и за целу компанију.

        „Ово ће омогућити да НИС постане не само најбоље предузеће у Србији, већ и у региону, а истовремено представља и допринос европској будућности Србије“, изјавио је Кравченко.

        На церемонији је потписан Споразум о стратешком партнерству Србије и НИС у области повећања ефикасности предузећа Петрохемија. Документ су потписали Кравченко и министар економије Србије Небојша Ћирић.

        Церемонији су присуствовали министри енергетике и рударства Милутин Мркоњић и Оливер Дулић, амбасадор Русије Александар Конузин и председник Управног одбора Гаспрома Алексеј Милер.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари