Креди Агрикол, Сосијете женерал и БНП Парибас – по степеник ниже

Нова одлука међународне агенције за кредитне рејтинге Мудис

  • Све три банке имају знатно мање могућности за кредитирање него раније, а смањена им је и ликвидност. Што је још горе, ни перспектива није добра, па постоји реална могућност да им рејтинг буде додатно смањен, наводи се у образложењу Мудиса

        ПАРИЗ,  (ФоНет) - Међународна агенција за кредитне рејтинге Мудис смањила је за један степен рејтинге три највеће француске банке, што је последица њихових проблема са обезбеђивањем средстава за кредитирање.

        Рејтинг банака Креди агрикол и БНП Парибас смањен је са АА2 на АА3, док је банци Сосијете женерал рејтинг са АА3 смањен на А1.

        То је други пут у последња три месеца да је агенција Мудис за један степен смањила рејтинге банкама Креди агрикол и Сосијете женерал.

        "Све три банке имају знатно мање могућности за кредитирање него раније, а смањена им је и ликвидност. Што је још горе, ни перспектива није добра, па постоји реална могућност да им рејтинг буде додатно смањен", наводи се у образложењу Мудиса.

        Очекује се, ипак, да те три банке, као и остале у Европи, почну да се опорављају после јучерашње најаве Европске централне банке да ће смањити камате, што би требало да обезбеди додатна средства за кредитирање.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари