Кредитни портфолио Сбербанке Србија повећан са 567 на 736 милиона евра

АМБАСАДОР РФ СЕ САСТАО СА ВАЛЕРИЈЕМ ОВСЈАНИКОВИМ,

ПРВИМ ЧОВЕКОМ НАЈВЕЋЕ РУСКЕ БАНКЕ У НАШОЈ ЗЕМЉИ

        АМБАСАДОР Руске Федерације у Републици Србији, Његова Екселенција Александар Чепурин састао се са новим председником Сбербанке Србија Валеријем Овсјаниковим.

       Тема састанка била је функционисање банкарског сектора у Србији, као и лансирање на српско тржиште банке која је представница највеће финансијске институције у Русији.

       Према стању од децембра 2012, износ активе Сбербанке Србија је износио 902 милиона евра, а кредитни портфолио је порастао са 567 у 2011. на 736 милиона евра. Бруто добит у 2012. износи више од 12 милиона евра.

       Амбасадор Чепурин је рекао да добри резултати стварају основу за плодан будући рад, између осталог и са руским компанијама на Балкану.

       Амбасадор је изразио спремност да подржи иницијативе Сбербанке, да јој обезбеди контакте са заинтересованим министарствима и институцијама, као и државним органима у Републици Србији.

       - Представници Сбербанке су најактивније укључени у рад представника власти како у Русији тако и у Србији, а између осталог, организовали су потписивање Меморандума о разумевању између Републике Србије и ОАО Сбербанк Русије, док је могућност коришћења руске валуте за трансакције у Србији преко Сбербанке Србија важан корак у јачању односа две земље, оценио је Овсјаников.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари