ЛУКШИЋ: Ово је велики успех, утолико већи што ЕУ дрма криза

Црна Гора постала 153. чланица Светске трговинске организације

         ЖЕНЕВА, (ФоНет) - Црна Гора је у Женеви званично примљена у Светску трговинску организацију (СТО) и постала њена 156. чланица.

         Формализовање чланства Црне Горе у СТО је још један значајан успех на плану интеграције у модерне међународне економске токове, оценио је црногорски премијер Игор Лукшић на Министарској конференцији поводом приступања Црне Горе СТО.

         "На овај начин смо нашим предузећима омогућили равноправан третман у иностранству, а страним инвеститорима упутили још један позитиван сигнал", истакао је он.

         Како преноси РТЦГ, Лукшић је уверен да ће чланство Црне Горе у СТО довести до повећања страних директних инвестиција, убрзања трансфера технологија и јачања конкуретности домаћих произвођача.

         Према његовим речима, чланство Црне Горе у СТО добија још више на значају, имајући у виду да финансијска криза није завршена и да Европа трпи, и даље ће трпети њене последице.

         Храбри ме чињеница да је одређен број домаћих пословних субјеката својим позиционирањем на регионалном и ширем тржишту потврдио конкурентност, а уверен сам да ће њихов број, након данашњег учлањења, у континуитету расти", закључио је Лукшић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари