Мирко обећао Србији мирну 2012. „стабилност и привредни раст“

Овако се премијерски наступа пред скоре изборе

  • Цветковић је изјавио да Србију у наредној години очекују привредни раст, макроекономска стабилност, наставак реформи и добијања статуса кандидата за чланство у Европској унији
  • Од новембра ће мали привредници из Србије по поједностављеној процедури и уз ниске трошкове моћи да извозе своје производе вредности до 1.000 евра путем поштанских пакета

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Председник владе Мирко Цветковић изјавио је да ће Србија до краја године остварити реалан раст бруто домаћег производа (БДП) од два одсто, индустријске производње три одсто и извоза 20 одсто, чиме се стварају основе да раст БДП у 2012. буде три одсто.

        Цветковић је најавио да ће у буџету за 2012. годину фискални дефицит бити са 4,5 одсто смањен на 3,9 одсто.

        "Зато са више реалног оптимизма можемо да говоримо и о побољшању стандарда грађана и коначном заустављању раста незапослености", рекао је Цветковић на обележавању 90 година рада Поштанске штедионице.

        Цветковић је изјавио да Србију у наредној години очекују привредни раст, макроекономска стабилност, наставак реформи и добијања статуса кандидата за чланство у Европској унији.

        Поводом критика јавности о прекомерној јавној потрошњи и великим јавним дуговима, Цветковић је рекао да су јавне финансије у Србији под пуном контролом и у складу са законом и договором са ММФ.

        "Ове године није било већих јавних расхода, већ је проблем у мањим приходима, пре свега због успорене економске активности", изјавио је Цветковић.

        Према његовим речима, влада је повећала издавања за социјално најугроженије, а није заустављен ниједан инфраструктурни пројекат.

        Од новембра ће мали привредници из Србије по поједностављеној процедури и уз ниске трошкове моћи да извозе своје производе вредности до 1.000 евра путем поштанских пакета, најавио је Цветковић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари