Мишковић неће платити порез Србији за продају Максија белгијском Делезу

Београдски дневни лист Данас тврди

  • ФАКТИ: Хоће ли ико из Владе Србије приупитати Мишковића како се оснивање Делта капитала 18. јула слаже са уговором о продају Максија од 3. марта 2011?
  • ФАКТИ: Хоће ли се и Борис Тадић према Мишковићу поставити као Пореска управа или ће се, можда, присетити да је он, као председник Србије, маја 2010. тражио од спрских богаташа да баш у оваквим трансакцијама порез плаћају у Србији?

       БЕОГРАД , (ФоНет) - Власник компаније Делта Мирослав Мишковић неће држави Србији платити порез на трансакцију којом је своје уделе у привредном друштву Делта макси продао белгијској компанији Делез, пише сутрашњи Данас.

       На питање Данаса је Пореска управа Србије одговорила да је Мишковић пореза ослобођен по основу Уговора о избегавању двоструког опорезивања из 1986. године између Србије и Кипра.

       У привредном друштву Делта макси извршене су статусне промене одвајања уз оснивање, праћене променом оснивача, за које су поднете и одговарајуће пореске пријаве. На основу тога је дошло до ослобађања плаћања пореза, навела је Пореска управа.

       Данас пише да је Мишковић 18. јуна основао у Београду ново привредно друштво - Делта капитал, у стопостотном власништву фирме Астатине Холдингс Лимитед са Кипра.

       Оснивачки улог у Делта капиталу заснива се на 500 евра новчаног капитала и на неновчаном делу од 250.963.000 евра, који чини право својине на 82,2 одсто удела у Делта макси.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари