МК група купила још 5,24 одсто Карнекса

У СРБИЈИ МАЛО ШТА МОЖЕ

МИМО КАЈМАНСКИХ И СЛИЧНИХ ОСТРВА

  • МК група је понуду за преузимање Карнекса објавила заједно са брокерском куæом М&В Инвестментс, Карнекс холдингом из Врбаса и фирмом Ашмор Карнекс лимитед са Кајманских острва, с којима заједно поседује 92,92 одсто акција врбашке индустрије меса

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Компанија МК група откупила је путем понуде за преузимање додатних 5,24 одсто капитала Карнекса и сада је власник 98,16 одсто акција те месне индустрије из Врбаса.

        За преузимање 5,24 одсто акција, МК група је платитила око 200 милиона динара. Акционари који су поседовали акције Карнекса прихватили су понуду од 2.325 динара за акцију, наводи се у саопштењу МК групе.

        Дан пре објављивања намере МК групе да преузме акције Карнекса њихова цена на берзи је износила 1.680 динара, а у мају 2009. цена акција Карнекса износила је 695 динара.

        МК група је понуду за преузимање Карнекса објавила заједно са брокерском кућом М&В Инвестментс, Карнекс холдингом из Врбаса и фирмом Ашмор Карнекс лимитед са Кајманских острва, с којима заједно поседује 92,92 одсто акција врбашке индустрије меса.

        Према подацима Београдске берзе, та компанија која запошљава око 2.000 радника, тренутно вреди око 36,5 милиона евра.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари