Московски Србин `отац директне продаје`

Признање Крагујевчанину који у Русији успешно води две мултинационалне компаније

Горан Јакшић (у средини)

*  Горана Јакшића у Русији сматрају "оцем директне продаје", и најбољим продавцем посуђа на свету. Продао је посуђе у вредности од милијарду 282 милиона долара

* Руску јавност је заинтригирао пре годину дана када је у Шарм ел Шеик одвео своје најбоље менаџере на одмор и дочек Нове године, што га је коштало око пола милиона долара

* Јакшић је рекао да му је Новак Ђоковић идол и да тек сад верује у искреност његових речи да му је осојени Девис куп дражи него тријумф на Грен слему. Па нагласио: "Ово признање за две компаније које водим много ми је драже него сва моја појединачна"

* Био је омладински репрезентативац Југославије у рвању са којом је постао првак света у Стокхолму 1980. године

         АНТАЛИЈА, (ФоНет) - Председнику две мултинационалне компаније за источну Европу и Азију, са седиштем у Москви Горану Јакшићу, рођеном у Крагујевчанину, данас је уручена повеља која две компаније на чијем је он челу 18 година, води у чланство Руске Академије Природних наука.

         Јакшићу је повељу уручио руски академик Јуриј Анатољјевич Рахмањин председник Европске академије наука за екологију у Кемеру, на пријему поводом годишњице компаније Orbit long life и Energetix.

         Компаније Orbit Long Life и Energetix, примљени су у колективно чланство Руске академије природних наука, зато што се баве дистрибуцијом и промоцијом производа произведених по најновијој технологији за унапређење здравља и здравог начина живота, а крајњи циљ је побољшање здраствене слике руске нације", рекао је Анатољјевич.

         Јакшић је рекао да је поносан што је на челу компанија која из године у годину бележе раст производње.

         Пријем у руску Академију природних наука само је подстрек за даљи рад, рекао је он и додао да ове године очекује још боље резултате

         Јакшић је рекао да му је Новак Ђоковић идол и да тек сад верује у искреност његових речи да му је осојени Девис куп дражи него тријумф на Грен слему.

         "Ово признање за две компаније које водим много ми је драже него сва моја појединачна", рекао је Јакшић.

         Свечаности је присуствовало више од 450 најбољих менаџера из Русије, Украјине, Белорусије, Летоније и Казахстана, као и неколико руских академика.

         Горан Јакшић је јавност посебно заинтересовао пре годину дана када је у Шарм ел Шеик одвео своје најбоље менаџере на одмор и дочек Нове године, а што га је коштало око пола милиона долара.

         У Русији га сматрају "оцем директне продаје", и најбољим продавцем посуђа на свету. Продао је посуђе у вредности од милијарду 282 милиона долара.

         Био је омладински репрезентативац Југославије у рвању са којом је постао првак света у Стокхолму 1980. године.

         Више од 20 година бави се екологијом и здрављем, због чега је примљен у Европску академију наука са седистем у Хановеру.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари