На располагању милијарда евра која Влади “неће бити потребна”

Цветковић саопштио да је ММФ одобрио Србији нови аранжман

  • Та средства нам неће бити потребна, али је тај аранжман важан зато што он показује да водимо исправну економску политику иза које стоје стручњаци ММФ

      БЕОГРАД, (ФоНет) - Премијер Србије Мирко Цветковић изјавио је да је Борд директора Међународног монетарног фонда (ММФ) одобрио нов аранжман са Србијом.

      „На основу успешних преговора са ММФ, који су завршени пре отприлике месец дана, пре пола сата Борд директора ММФ одобрио је уговор са Србијом и тиме настављамо континуитет сарадње који смо имали претходне две године“, рекао је Цветковић новинарима у Скупштини Србије.

      Он је објаснио да по том аранжману ММФ резервише милијарду евра који за случај да дође до велике кризе и великих проблема могу бити стављени на располагање Србији.

      „Према нашем тренутном сагледавању, та средства неће бити потребна, али нам је тај аранжман важан зато што он показује да водимо исправну економску политику иза које стоје стручњаци ММФ. То има позитивне ефекте на позицију земље, на потенцијалне стране улагаче“, истакао је Цветковић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари