Не опорезујте топли оброк и регрес!

ЗАХТЕВ УНИЈЕ ПОСЛОДАВАЦА СРБИЈЕ НБС И ВЛАДИ

  • Шест удружења привредника и Савез економиста Србије заједнички апелују на НБС да смањи обавезне резерве јер би то омогућило повољније кредите предузећима

        БЕОГРАД - Унија послодаваца Србије (УПС) сматра да би Народна банка Србије (НБС) требало да организује састанак са привредницима о износу обавезне резерве банака, изјавио је  представик УПС Драгољуб Рајић.

        Рајић је рекао да шест удружења привредника и Савез економиста Србије заједнички апелују на НБС да смањи обавезне резерве да би се помогло привреди. Истакао је да би смањење обавезне резерве омогућило предузећима повољније кредите. 

        Гувернер Народне банке Србије Дејан Шошкић више пута је одбацивао иницијативе за смањење обавезне резерве, наводећи да се о томе може разговарати тек кад се инфлација врати у циљани оквир.

        Унија је истовремено затражила да држава уважи њен предлог да се топли оброк и регрес не опорезују, јер би на тај начин више новца отишло у руке запосленима, нарочито онима који примају минималну зараду.

        Генерални секретар Уније, Бошко Савковић, рекао је на конференцији за новинаре да је предлог УПС да се утврде номинални износи од око 6.000 динара за топли оброк и20.000 за регрес, наглашавајући да држава не би била оштећена у великој мери неубирањем прихода по том основу.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари