НИС најуспешнији у Србији - и по пословном приходу и по нето добити

НАЈБОЉИ 2012. ЗАВРШИО СА 49 МИЛИЈАРДИ ДИНАРА ДОБИТИ,

А НАЈВЕЋИ ГУБИТАШ „СРБИЈАГАС“ ИМАО 35 МИЛИЈАРДИ НЕТО ГУБИТКА

  • Водећу позицију по висини нагомиланих губитака из претходног периода и даље држе Железнице Србије са губицима од 139 милијарди динара, при чему су по износу нето губитка од 17 милијарди динара на другом месту

          НАФТНА индустрија Србије (НИС) била је најуспешније привредно друштво у 2012. години, са нето добитком од 49 милијарди динара, док је на листи губиташа водећи „Србијагас“ са нето губитком од 35 милијарди динара.

         НИС је сачувао прошлогодишњу водећу позицију на листи „Сто нај... привредних друштава“, коју објављује Агенција за привредне регистре (АПР), и по пословном приходу и по нету добитку.

         У АПР истичу да то привредно друштво бележи значајан раст профитабилности, па је његов нето добитак из 2012. већи за петину од оног из претходне годину.

         Иза НИС-а следе Телеком Србија са нето добитком од 11 милијарди динара, и ЕПС Београд (пословни приходи у износу од 128 милијарди динара).

         На листи губиташа у 2012. прва два места припадају привредним друштвима која су у претходној години позитивно пословала. Србијагас исказао је највећи нето губитак, док је на другом месту по кумулираним губицима који износе 56 милијарди динара.

         С друге стране, водећу позицију по висини нагомиланих губитака из претходног периода и даље имају Железнице Србије са губицима од 139 милијарди динара, при чему су по износу нето губитка од 17 милијарди динара на другом месту.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари