Погоршало се здравствено стање боса Samsung

ЗБОГ ГУШЕЊА ЛИ КУН ХИ БИО НА РЕАНИМАЦИЈИ У ЈЕДНОЈ ОД БОЛНИЦА СЕУЛА

         ПОГОРШАЊЕ здравственог стања Ли Кун Хија - боса „Самсунга”, највеће јужнокорејске и једне од водећих светских индустријских групација које раде у електронској, хемијској, авио индустрије и бродоградњи - може убрзати пренос његових акција у власништво троје његове деце, што ће изазвати озбиљне промене у самој корпорацији, пише лист The Korea Times.

         Седамдесетдвогодишњи Ли хитно је пребачен у најближу болницу од своје виле у Сеулу где је подвргнут реанимацији. Након тога су бизнисмена пребацили у Samsung Medical Center.

         Како је подсетила агенција Ренхап, крајем `90-тих година Ли Кун Хију су била оперисана плућа, после чега он понекад добија нападе гушења.

         „Ли је готово синоним за текући успех највеће националне бизнис-империје. Његов утицај на стање у групи је толико велико да се може упоредити са утицајем који је имао и Стив Джобс у Apple” — пише The Korea Times.

         Ове године је Ли изјавио да његов конгломерат мора изаћи ван оквира уобичајених тржишних и технолошких ограничења, да би претекао конкуренте у кључним областима бизниса као што је производња смартфона. У корпорацији је примењена тзв. „стратегија Match управљања”, током чије реализације је замењено шест од седам руководилаца различитих праваца делатности.

         Његова деца налазе се на челу разних делова концерна, посебно – Ли Чен Јен – потпредседник компаније Samsung Electronics која је један од светских лидера у производњи смартфона, таблета, као и LCD и LED дисплеја и телевизора, беле технике, фотокамера, процесора за мобилна устројства и модуле за флеш-меморије у свету.

         Претпоставља се да би његова деца – ако би пожелела да продају акције фирме којима располажу - могла да зараде 2 билиона јужнокорејских вона (2 милијарде долара).

         У тога шта ће урадити после могуће очеве смрти - умногоме ће зависити будућност Samsung корпорације, пише The Korea Times.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари